VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Viure molts anys i ser feliç

“El projecte longevitat”

Tenir una vida llarga i feliç és una de les aspiracions de les persones de totes les cultures. Els antics elixirs de l’eterna joventut i la llarga vida, han donat pas a la medicina anti-envelliment i a una creixent demanda pels tractaments de bellesa i cirurgia estètica que ens treuen anys de sobre a base d’estiraments i incisions. Però, existeix una fórmula comprovada que ens ajudi a viure molts anys amb alegria? Dos psicòlegs dels Estats Units han trobat la resposta i l’han donada a conèixer al llibre “The Longevity Project”.

El 1921, el psicòleg Lewis Terman, de la Universitat de Stanford, Estats Units, posava en marxa un estudi ambiciós. Es pretenia fer el seguiment de 1.500 nens i nenes al llarg de tota la seva existència per tal d’observar el seu estil de vida i esbrinar quins hàbits i maneres de fer donaven com a resultat una biografia més llarga i feliç

El 1991, els psicòlegs nord-americans Howard Friedman i Leslie Martin es van posar al front de la investigació i durant més de 20 anys hi van treballar per poder arribar a les conclusions que ara han publicat en el llibre “The Longevity Project”.

“Espiant” les vides dels altres

Els investigadors que han treballat en el projecte han analitzat tota mena de variables: història i relacions familiars, afeccions, si les persones tenien o no mascotes, èxit escolar i laboral, vida social, caràcter, nivell educatiu, si havien fet o no el servei militar, edat en què es va començar a l’escola, vida amorosa i tota una colla més de detalls.

Sintetitzant les conclusions de l’estudi, podríem dir que el secret d’una vida llarga i apreciada està en una combinació de petites coses de cada dia, i en una ment oberta i sensible cap a les altres persones.

 

“La millor manera de saber per què algunes persones tenen bona salut en una edat avançada, mentre que altres moren prematurament, és seguir-los la pista durant tota la vida”
Howard Friedman.

Algunes claus per una llarga vida

● Dedicació. Més que no pas ser persones optimistes i alegres, l’estudi ha donat com a important per viure molts anys adquirir conductes saludables, fer els deures a l’escola i ser bons estudiants i, de grans, ser persones responsables i complidores amb la feina i les obligacions.

Agraïment. Valorar el que es té i mostrar agraïment és una de les claus de la felicitat, segons l’estudi. Fer pràctiques de gratitud pot ser una bona manera de fer créixer el nostre benestar.

● Cert nivell d’estrès. Portar una vida molt estressada ataca el sistema immunològic i pot causar malalties i infelicitat. Tanmateix, segons Friedman i Martin, les persones més longeves no van ser les que van jubilar-se més joves, sinó les que van posar tot el seu afany en superar reptes professionals i personals.

● Triar bé les amistats. Per tenir una bona vida és important envoltar-se de persones a les quals els agradin les mateixes coses que a nosaltres o que a nosaltres en agradaria fer. Si ens envoltem de gent vital, positiva, optimista i alegre ens serà molt més fàcil ser així nosaltres també.

 

“El que dóna salut i felicitat és tenir una feina que ens faci gaudir, una bona cultura, una relació de parella positiva i estable, i el tracte cordial amb altres persones ” Friedman i Martin.

 

● Fer enlloc de tenir. Ni els diners ni els béns materials són bàsics per tenir una vida més plena, en canvi, compartir experiències i activitats amb altres persones ens pot arribar a omplir molt. També compatir les nostres propietats, els nostres diners i els nostre temps amb persones que ens poden necessitar és enriquidor i ens aporta benestar.

● Practicar el sentit comú. Molts accidents i problemes que patim es podrien evitar si féssim servir més el sentit comú i paréssim atenció a allò que estem fent en cada moment: No parlar per telèfon mentre conduïm, respectar els senyals, no menjar o beure coses que sabem que ens fan mal…

 

No cal ser ric per gaudir de l’experiència de la generositat”.

Més informació

“The Longevity Project. Surprising Discoveries for health and long life from the Landmark Eight-Decade Study”.
Howard Friedman i Leslie Martin
Penguin USA
25,95 $

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
març 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Darrers Tweets