VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

VII Fira d’economia solidària de Catalunya

Les sobiranies com a protagonistes

Aquest divendres arrenca una nova edició La Fira d’Economia Solidària de Catalunya, (FESC) que celebrarà la seva setena edició del 26 al 28 d’octubre al recinte Fabra i Coats, al barri barceloní de Sant Andreu.

La Fira d’Economia Solidària de Catalunya, organitzada per la Xarxa d’Economia Solidària, és un aparador de tots els productes i serveis necessaris per cobrir les necessitats de la vida quotidiana de les persones: habitatge, alimentació, oci, educació, comunicació, tecnologia, serveis a persones i empreses, finances i assegurances ètiques, formació i educació i tecnologia, entre altres, gestionades de forma participativa i democràtica, i social i ecològicament responsables.

Aquestes pràctiques estan presents en tot el cicle econòmic: producció, distribució, comercialització, consum, estalvi i inversió, i conformen el mercat social.

A l’edició del 2018 més de 210 organitzacions participaran a l’esdeveniment, que s’ha convertit en una cita ineludible pels projectes i iniciatives de l’economia social i solidària al territori.

La Fira d’Economia Solidària de Catalunya és un esdeveniment anual amb projecció internacional que reuneix la gran diversitat d’experiències i pràctiques de l’economia social i solidària del territori català.

 

Objectius de la FESC

  • Donar a conèixer què és l‘economia solidària i les solucions que aporta a les necessitats materials de les persones en la seva vida quotidiana.
  • Divulgar les alternatives que aporta l’economia solidària, tant a curt termini per cobrir necessitats urgents, com a mitjà i llarg termini per sortir del capitalisme.
  • Donar visibilitat al teixit comercial i empresarialde l’economia social i solidària.
  • Incrementar la consciència de “model econòmic”entre les protagonistes d’iniciatives d’economia solidària.
  • Fomentar la intercooperació entre els agents de l’economia solidària.
  • Augmentarel nombre de persones i organitzacions compromeses en les iniciatives d’economia solidària de la XES, com a consumidores, proveïdores, estalviadores o emprenedores.
  • Consolidar-se com un referent periòdicdel mercat social a Catalunya i un esdeveniment clau a Europa i a la Mediterrània.

L’eix temàtic

La VII edició de la FESC vol reflexionar sobre “la sobirania d’un territori, d’una societat que, en realitat, és un conjunt de sobiranies que hem de construir entre totes i que van molt més enllà de la construcció d’un estat”, diuen els organitzador.  I afegeixen: “Si els recursos naturals, els mitjans de producció, els mitjans de comunicació, les xarxes socials… són controlats per uns pocs, el poble mai no podrà ser sobirà sobre la satisfacció de les seves necessitats i la cura del medi. Aquestes sobiranies, diverses, que defensem –la sobirania alimentària, tecnològica, energètica, financera, dels nostres propis cossos…– ens enfronten a un repte organitzatiu per fer possible que tota la societat participi i sigui corresponsable de tot el que l’afecta”.

En aquesta VII edició de la FESC es vol propiciar la reflexió sobre aquests reptes, donar visibilitat a models que ja funcionen, discutir com replicar-los, com escalar-los centrant-se en tres eixos: sobirania en la gestió de recursos, sobirania econòmica y sobirania relacional.

La Fesc 2018 s’inaugura amb una taula rodona organitzada per dones.

L’entrada a la fira es gratuita.

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
març 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Darrers Tweets