VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Vacances i crisi de parella (i II)

Idees per a un estiu en pau

GironaUnes vacances per si soles no aconseguiran resoldre la nostra crisi de parella, ans al contrari, com dèiem en l’article anterior, compartir més temps quan la relació no funciona pot ser fins i tot un agreujant. Us proposem algunes idees per fer més lleuger l’estiu i millorar la relació.

La primera mesura que es recomana per tenir unes bones vacances és no precipitar-se a l’hora de sortir de viatge; fer plans que agradin a les dues parts i  buscar estones per estar  sense nens ni amics, són altres de les idees que ens proposa la psicòloga Noelia Moreno, del Centre de psicologia i formació Adara, de  Logronyo.

. Adaptació. Passar d’una activitat frenètica i un estrès laboral important a un temps de calma, pau, tranquil·litat i relaxació no és una cosa que es pugui fer d’un dia per l’altre. Es necessiten tres o quatre dies per aclimatar-se a la nova situació. Per això, el millor és donar-se aquests primers dies de vacances per descomprimir-se, per anar adaptant-se al nou tempo. Sortir de viatge el primer dia de vacances o programar immediatament compromisos socials pot ser contraproduent.

. A gust de tothom. Les vacances són per descansar, relaxar-se, dedicar-se a les coses que ens agraden i que durant l’any potser queden en segon pla per les obligacions diàries. Per això, a l’hora de planificar-les, és important tenir en compte la manera de ser de cadascú, el que li agrada i li aporta felicitat.

 

No cal compartir-ho tot, ni tant sols en el temps de lleure,  també pot ser interessant divertir-se per separat i explicar-se després les experiències.

 

Temps per estar sols

Botànic. Intimitat. Quan es tenen fills la intimitat de la parella pot ressentir-se  fins i tot a les vacances, per això pot ser una bona idea planificar alguns dies sense nens. Aprofitar unes colònies infantils, deixar-los uns dies amb els avis o a casa d’uns oncles que també tinguin fills pot ser una bona solució.
. Preparar el retorn. Si durant les vacances s’ha aconseguit millorar la comunicació i la intimitat, és important fer un pacte perquè aquest clima d’unió segueixi durant tot l’any. Reservar una nit a la setmana, planificar una sortida en solitari al mes… poden ser al·licients per a la tornada a la rutina.

 

Si la convivència no ha estat la desitjada, el millor és no prendre cap decisió “en calent”, sinó deixar-se un temps per reflexionar i decidir el millor camí a seguir per a cadascú i per a la relació.

Ajuda professional

Una crisi profunda no se solucionarà només amb bones intencions, tot i que el desig de seguir endavant com a parella és un bon punt de partença. Si creiem que estem vivint un període especialment complicat i temem que no el sabrem resoldre’l pel nostre compte, l’ajuda d’un professional pot ser una bona solució. Els experts, a més, aconsellen no interrompre durant l’estiu les sessions de tractament si s’està en una teràpia i, fins i tot, proposen intensificar-la abans i després de les vacances per tenir un bon punt de suport.

Temes relacionats

. Vacances i crisi de parella (I). Que l’estiu no s’emporti la teva relació

 

Noelia1Assessorat per
Noelia Moreno, psicòloga de
Adara
Centre de psicologia i formació de Logronyo

 

 

 

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
juny 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Darrers Tweets