VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Una xarxa social per a persones en dol

Duelia: Compartir la pèrdua
d’un ésser estimat

Quan una persona estimada es mor sovint ens sentim perduts i sols en el nostre dolor. Potser ens aniria bé poder parlar de com ens sentim, del nostre enyor, de la tristesa per la pèrdua, de la por a no ser capaços de seguir endavant… Duelia vol ser un punt de trobada per a persones que es troben en aquesta situació i també amb professionals especialitzats en el procés del dol.

Durant el proper mes de juliol es posarà en marxa una xarxa social molt particular: Duelia, un portal dedicat a posar en contacte les persones que es troben transitant per un procés de dol i/o malaltia.

Duelia és una web que busca posar en contacte, d’una forma fàcil i privada, a persones que estan vivint en un procés de dol o de malaltia i que volen trobar altres  persones que estan passant per la mateixa situació.

 

Duelia també s’ofereix com un punt de trobada de familiars, amics i cuidadors de persones malaltes perquè puguin compartir les seves experiències.

Dos objectius bàsics

1. Ser un complement per a totes les persones que ja estan seguint una teràpia, en grup o sols, que assisteixen a conferències, participen en trobades… Però que senten que els aniria bé tenir un suport extra. Duelia ofereix una ajuda ininterrompuda gràcies a les possibilitats que ofereix la connexió on line.

2.  Acompanyar a aquelles persones que, potser per manca de temps o perquè els incomoda parlar-ne en públic, no participen en els grups de dol, però els aniria bé disposar d’un entorn on poder  desenvolupar el seu procés.

Els 6 avantatges de Duelia

1. Disponibilitat les 24 hores els 365 dies de l’any.

2. Total privacitat per a  les persones (es pot escollir quina informació es mostra i quina no).

3. Automatitza el procés relacional, és a dir, uneix a les persones amb una mateixa necessitat (busquen ajuda); i també les que són complementàries (posa en contacte persones que volen ajudar amb les que busquen ajuda).

4. Permet arribar a les persones que no són usuàries dels centres de dol presencials sigui pel motiu que sigui.

5. És un canal directe per parlar en línia en qualsevol moment amb altres usuaris, ja sigui per desfogar-se, compartir experiències, expressar sentiments, buscar ajuda …

6. És el punt de trobada entre usuaris, professionals del sector i centres de dol, associacions, fundacions.. És a dir, és el lloc idoni per buscar ajuda professional i perquè els professionals trobin persones a qui ajudar.

El llançament de la xarxa social es posarà en marxa al llarg del mes de juliol, mentre es pot accedir al portal i llegir els blocs dels experts que hi col·laboren.

Els blocs de Duelia

Duelia compta ja des d’ara amb un seguit d’experts en malalties greus i en acompanyament al dol que disposen d’un espai de reflexió i acompanyament a través de blocs personals.

Entre aquests experts hi trobem, entre d’altres, Anji Carmelo, tot un referent en un món del dol; Adela Torras, deixebla d’Elisabeth Kübler-Ross i fundadora del grup de dol AUS de Barcelona; Begoña Elizalde, coordinadora del grup de treball de dol i pèrdues del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya; o la psicooncòloga Eva Juan, Responsable de l’Àrea de Psicooncologia de l’Hospital de la Santa Creu y Sant Pau de Barcelona.

Darrere d’aquest projecte hi trobem els periodistes Laura Ribes i Joan Ferrer, que ja van fer una gran tasca amb el programa El Vol de la Papallona.

Per rebre informació de primera mà sobre com va evolucionant el portal Duelia us podeu subscriure i rebreu totes les novetats al vostre correu electrònic.

 

 

2 Responses to “Una xarxa social per a persones en dol”

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
març 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Darrers Tweets