VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Teràpia floral

Beneficiosa i gens invasiva

La teràpia floral, especialment les Flors de Bach, tenen cada dia millor acollida al nostre país. Són remeis no invasius, que poden alleujar moltes malalties, tant físiques, com psíquiques o emocionals, i representen un bon complement a d’altres tractaments.

Quan parlem de teràpia floral ho fem d’un sistema de curació que s’engloba dins de les anomenades teràpies vibracionals o energètiques.

Es un sistema terapèutic que se serveix de l’energia extreta de flors, preferentment silvestres, a través d’un procés d’ebullició, solarització o immersió.

Un cop l’energia de la flor ha passat a l’aigua, es barreja amb una quantitat equivalent d‘alcohol, que farà de conservant.

L’energia que hem obtingut de la flor té un nivell de ressonància molt elevat i harmònic, i és aquesta qualitat el que fa que, en entrar en contacte amb un camp energètic desequilibrat, tingui la capacitat d’harmonitzar-lo.

L’efecte terapèutic

L’energia de la flor s’incorpora a l’organisme per via oral o tòpica i, gràcies a la seva característica vibracional, entra en contacte amb el cos energètic del pacient, viatja per ell a través dels meridians d’acupuntura i es dirigeix als xacres i òrgans energètics. Un cop allà, i depenent de la característica que ens doni l’energia de la flor que subministrem, farà el seu efecte terapèutic que és realment potent.

Els efectes es manifesten principalment en els estats mental i emocional, i en moltes ocasions, com a conseqüència d’una millora en els dos estats anteriors, es produeixen també canvis en l’estat físic.

• Un dels avantages destacables d’aquest tipus de teràpia és que és beneficiosa per a qualsevol ésser viu: humans, animals i plantes, i pot acompanyar en qualsevol tipus de malaltia, perquè no té contraindicacions.

• Són compatibles amb els tractaments alternatius i alopàtics, als quals no substitueixen. Les teràpies florals no provoquen trastorns secundaris i ni són addictives.

Les Flors de Bach

Hi ha molts sistemes florals: FES, de Califòrnia; Bush, d’Austràlia; Saint Germain, del Brasil… Si bé potser hauríem de dir que les Flors de Bach són les més conegudes.

El sistema floral del Dr. Bach compta amb 38 remeis. Va ser el primer sistema floral que es va donar a conèixer. Avui cap terapeuta floral el desconeix, perquè forma part de la farmaciola essencial del sistema terapèutic floral.

El sistema Bach rep el seu nom d’Edward Bach, metge bacteriòleg, cirurgià i homeòpata anglès, que va ser el seu descobridor entre els anys 1928 i 1935.

El més conegut dels remeis de Bach és, sens dubte, el ‘Rescue Remedy’ o Remei d’urgència, creat pel Dr Bach a partir de cinc flors, barrejades i que interactuen entre si. S’utilitza com a tractament de xoc en situacions d’urgència.

Les noves generacions

Hi ha tota una colla de sistemes florals desenvolupats després de les del Dr Bach que es coneixen com a noves generacions de teràpia floral.

Totes elles busquen proporcionar equilibri emocional, però es distingueixen per tractar patologies modernes i altres que en el seu moment no van ser previstes pel Dr Bach: Estrès urbà i contaminació, desordres de la sexualitat, trastorns del llenguatge i la comunicació, crisi d’identitat, por a l’èxit …

Orquídes de l’Amazones

El 1990, un alemany, Andreas Korte, revolucionà la teràpia floral amb l’elaboració d’un apassionant sistema floral: les essències d’Orquídies de l’Amazones que, juntament amb les de ‘Machu Picchu’ i les xamàniques, conformen el que s’ha donat a conèixer com flors de tercera generació.

Es tracta de flors que acompanyen l’individu en la seva evolució espiritual i que es prescriuen en casos de crisis existencials, manca d’autorealització, pèrdua de fe, deteriorament de la voluntat en la pràctica contemplativa (meditació, ioga, etc.), materialisme espiritual, per citar uns pocs exemples.

És millor que les essències de tercera generació es prenguin sempre sota la supervisió d’un especialista. No perquè siguin perjudicials, sinó perquè cal conèixer-les bé per poder fer un diagnòstic correcte i que, gràcies a aquest, facin l’efecte desitjat.

Algunes dades sobre la teràpia floral

• El 1978 Richard Katz, un dels més seriosos i respectats elaboradors florals, funda la Flower Essence Society. Katz, al costat d’altres col·laboradors, va arribar a descobrir i a comprovar el valor terapèutic de més de 100 noves essències.

• El 1983, l’OMS, l’Organització Mundial de la Salut, va publicar un estudi adreçat a les administracions sanitàries del seus estats membres, on s’informava favorablemente de la Terapia Floral del Dr. Bach.

• Avui en dia pràcticament tots els països tenen elaboradors locals que investiguen la flora autòctona. Així van sorgir els sistemes del Brasil, Austràlia, Alaska, Canàries, Madrid i una infinitat més.

• Dels 38 remeis originals del Doctor Bach, en els darrers anys s’ha passat a uns 3.000 i continuen augmentant.

Assesorat per: Pilar Vidal Clavería, terapeuta floral. pilarvidalclaveria@gmail.com

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
gener 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Darrers Tweets