VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Teràpia craneosacral

Quan el cos ens parla

El nostre organisme té tota la informació que necessita per curar-se tot sol, però cal saber-lo escoltar i no tapar els símptomes, els quals, en definitiva, no són més que senyals que ens alerten que alguna cosa no funciona.

Es considera la craneosacral una teràpia holística, perquè parteix de la base que cos, ment i emocions estan íntimament relacionats i no es poden tractar de forma independent. Aquesta disciplina també es basa en la idea que el cos té “memòria” i si el sabem escoltar pot acabar dient-nos què ha generat el bloqueig que ens ha portat a emmalaltir.

El tercer principi d’aquesta teràpia és que el cos és capaç de curar-se a sí mateix, però hem d’evitar tapar els símptomes, que no són altra cosa que pistes que ens poden portar a descobrir la causa de la nostra malaltia o patiment. Els símptomes també poden fer de guia per tal que el cos sàpiga com arribar a la sanació pels seus propis mitjans.

Origen de la teràpia

Fa més de 100 anys, William Garner Sutherland, un estudiant d’osteopatia dels Estats Units, va descobrir que els pulmons no són els únics que “respiren” en el nostre organisme, sinó que per sota d’aquesta respiració pulmonar hi ha un altre moviment rítmic en el qual hi participen tant els teixits com els fluids del cos humà, que apareix en la fase embrionària de l’ésser, molt abans que existeixi la respiració pulmonar. Sutherland el va batejar com Alè vital o Respiració Primària i segons els terapeutes craneosacrals es tracta d’un moviment molt suau, que podem percebre col·locant les mans a qualsevol part del cos, i que s’expressa amb un ritme i una cadència per sota de totes les altres.

L’alè vital d’una persona sana es manifesta rítmicament a través del que s’anomena Impuls Respiratori Primari. En canvi, quan la persona ha patit un bloqueig a causa d’una mala alimentació, contaminació, traumatismes, intoxicacions, problemes emocionals… el moviment de l’alè vital es veu afectat, perd la seva harmonia i fluïdesa, i apareix el malestar o la malaltia.

El paper del terapeuta

Els especialistes en craneosacral aprenen a escoltar l’alè vital, a captar qualsevol resistència que pugui aparèixer a l’Impuls Respiratori Primari i quan detecten un bloqueig acompanyen la persona en el seu procés de sanació: “No es tracta en cap cas de donar consells ni d’intervenir de cap manera des del coneixement científic que el terapeuta cregui tenir. Del que es tracta és d’afavorir l’homeostasi, és a dir, la capacitat de la persona d’entrar en contacte amb els seus propis recursos sanadors i reequilibrants del sistema. L’organisme, millor que ningú, sap com va aparèixer el problema, sigui aquest de la naturalesa que sigui, i per tant, és qui millor pot ajudar a assolir de nou l’harmonia”, ens diu Javier de Maria, osteòpata i terapeuta craneosacral del centre Asa, a Elx (Alacant).

Dades pràctiques

– Una sessió de teràpia craneosacral pot durar entre 40 i 60 minuts. El seu cost pot anar dels 40 als 65 €.

– L’efecte beneficiós del tractament és profund i durador. La persona es pot veure empesa a canviar alguns hàbits de vida per altres de més saludables i a prendre més consciència de sí mateixa.

– Qualsevol, des d’un nadó a una persona gran, pot sotmetre’s a aquesta teràpia, ja que no té contraindicacions.

Webs recomanades:
Centro Asa
Asociación craneosacral
Tianyou
Dharmaterapia

TEMES RELACIONATS: Com és una sessió de teràpia craneosacral

One Response to “Teràpia craneosacral”

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
maig 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Darrers Tweets