VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Teràpia craneosacral (II)

Com és una sessió

La teràpia craneosacral facilita l’autocuració del cos, ja que considera que aquest disposa de tota la informació que li cal per guarir-se per si mateix.

A més de fer-ho pels pulmons, el nostre organisme també “respira” mitjançant una respiració més subtil que s’anomena Alè vital i que es manifesta a través de l’anomenat Impuls Respiratori Primari. Quan aquesta respiració s’expressa de manera rítmica i regular, podem dir que ens trobem davant d’una persona sana. Però si aquest ritme respiratori presenta pauses o resistències, aleshores ens trobem davant d’un bloqueig que cal alliberar, ja que pot provocar malalties o malestars, tant físics com emocionals o mentals.

Els terapeutes craneosacrals aprenen a sentir l’alè vital i quan detecten qualsevol irregularitat acompanyen la persona en el seu procés de curació, sense interferir ni dirigir. En realitat, el paper del terapeuta és el d’afavorir l’homeostasi, és a dir, la capacitat del cos d’autoguarir-se. De fet, es considera que l’organisme té tota la informació que li cal per curar-se tot sol, especialment si no es tapen els símptomes, els quals no són altra cosa que senyals que el cos emet per tal d’avisar-nos que alguna cosa no funciona.

La sessió, pas a pas

• En general, la visita la farem vestits, i estirats o asseguts en una llitera. El terapeuta ens dirà en tot moment com ens hem de posar i ens informarà de tots els seus moviments.

• Un cop situats en la posició que se’ns hagi comentat, el més habitual és que el terapeuta s’acosti suaument i ens posi les seves mans sobre els peus. La pressió que pugui fer no serà superior als cinc grams.

• A partir d’aquest moment, el terapeuta ens anirà posant les seves mans per les parts del cos que ho demanin. Ho farà sempre de manera molt suau, per tal de poder percebre els ritmes del cos que, en definitiva, seran els encarregats de dir-li on es troben les resistències i bloquejos.

• La sessió acostuma a fer-se en silenci, pero en moments determinats el terapeuta pot considerar necessàri dirigir-se al client i demanar-li com es troba: “Es tracta, més que res, d’assegurar-se que es troba bé o, si més no, que no se sent desbordat pel que està vivint en aquell moment. Si fos així, podria ser necessari orientar-lo i recolzar-lo amb paraules”, ens diu Javier de Maria, osteòpata i terapeuta craneosacral del Centre Asa, a Elx (Alacant).

• Un cop acabada la visita, podrem comentar amb el terapeuta les nostres sensacions. També és important que siguem conscients que el treball de l’organisme seguirà actiu els propers dies, ja que la craneosacral és una teràpia amb efectes profunds i duradors.

• La durada d’una sessió pot anar dels 40 als 60 minuts. Pel que fa al preu, pot costar entre 40 i 60 €.

• La freqüència de les sessions és variable. Els problemes més aguts poden requerir fins i tot vàries visites en una mateixa setmana, mentre que les malalties cròniques poden tractar-se de forma més espaiada. Quan el problema és emocional de vegades és el mateix pacient qui decideix quan convé tornar.

Quins problemes pot tractar

La teràpia craneosacral no té contraindicacions i pot ser aplicada a qualsevol, des d’una persona gran a un nadó. També és important saber que la seva funció no és curar malalties o símptomes, sinó que el seu objectiu és facilitar que sigui el cos, amb els seus propis recursos, qui vagi retrobant-se amb la salut i el benestar. Malgrat això, l’experiència ha demostrat que aquesta teràpia pot ser de gran ajuda en persones que pateixen alguns d’aquests símptomes:

• Problemes de l’estructura corporal i muscoloesquelètics: lordosi, cifosi, escoliosi, lumbàlgia, ciàtica, hèrnia…

• Problemes respiratoris i/o digestius.

• Alteracions nervioses: tics, esgotament, insomni, pinçaments espinals, paràlisi facial, hiperactivitat…

• Trastorns de caire emocional: depressió, ansietat…

I nosaltres, què podem fer?

Una bona manera d’ajudar el cos a trobar el camí de la sanació és convertir-nos en observadors de nosaltres mateixos per tal de prevenir aquells estats, actituds, aliments, hàbits… que ens provoquen malestar o ens causen patiment, ja sigui físic, emocional o mental.

Durant les sessions de craneosacral també podem practicar qualsevol tècnica de relaxació per tal d’ajudar a que la sanació sigui més ràpida.

Webs recomanades:
Centro Asa
Asociación craneosacral
Dharmaterapia

TEMES RELACIONATS: Teràpia craneosacral. Quan el cos ens parla

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
juny 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Darrers Tweets