VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Sistema de centres d’energia (I)

Integrar cos, ment i esperit

Meditació, música, moviment i ioga són els instruments que utilitza la teràpia holística del Sistema de Centres d’Energia per desbloquejar l’organisme i aportar-li el màxim benestar. La seva pràctica habitual ens pot reportar molts beneficis tant físics com energètics o emocionals.

Segons la filosofia d’aquest sistema terapèutic, l’ésser humà està format per set centres. Cada un d’ells regeix una zona de l’organisme que inclou una part física, però també aspectes psicològics i emocionals.

Els bloquejos que es formen en cada centre són la causa dels nostres problemes de salut. Per això, l’objectiu d’aquest sistema és flexibilitzar i desbloquejar totes les zones, proporcionant-los un equilibri que es tradueixi en benestar i salut, tant física com emocional i espiritual.

 

La seva pràctica regular ens pot ajudar a superar problemes de salut i també a conèixer-nos millor.

Els 7 centres

Podríem dir que la situació física dels set centres es correspon pràcticament a la dels set txacres principals dels quals parlen altres disciplines com el ioga, per exemple.

Es coneixen amb els noms:

1. Baix.

2. Lumbo-sacre.

3. Mitjà

4. Cardíac.

5. Laringi

6. Frontal

7. Coronari.

 

Cadascun regeix una zona del cos, una colla d’òrgans, glàndules, té un paper energètic concret i es relaciona amb una sèrie d’emocions i pautes psicològiques.

Música, exercici, ioga i meditació

Les classes són dinàmiques i busquen la sanació a través de l’expressió rítmica del cos. Les sessions solen ser setmanals i en cadascuna es treballa un sol centre. Gràcies a això, cada classe és una experiència nova i única, perquè mai es repeteix una mateixa sessió.

Es comença pel centre baix i, de forma successiva, es van treballant la resta, fins arribar al centre coronari. Quan s’acaba un cicle complet es torna a començar de nou pel centre baix.

 

L’objectiu és netejar energèticament cada centre com si fossin les capes d’una ceba i, d’aquesta manera, poder entrar a poc a poc en nivells més profunds d’equilibri i benestar.

Origen de la teràpia

El Sistema de Centres d’Energia s’inspira en el Sistema Milderman, creat fa més de 70 anys per Susana Milderman. Basat en el ioga, el Sistema Milderman també utilitza moviments rítmics i aspectes d’altres teràpies que el converteixen en un sistema independent de qualsevol altre.
El Dr Hugo Ardiles, que va ser deixeble de Susana Milderman, va començar a desenvolupar el Sistema Milderman sobre l’any 1966 enriquint-lo amb molts dels seus coneixements, ja que Ardiles, a més de metge, homeòpata, fisioterapeuta i quiropràctic, és músic, un prestigiós iogui i psiquiatre gestàltic.

De tot el seu treball i experiència va néixer el Sistema de Centres d’Energia a l’Argentina que, amb els anys, s’aniria difonent per altres països.

 

A Catalunya el Sistema de Centre d’Energia es va començar a practicar el 1986.

Teràpia progressiva

Les sessions solen fer-se en grup, però és important realitzar una entrevista prèvia amb l’instructor perquè aquest conegui les nostres malalties o problemes de salut i així poder adequar els exercicis, moviments o postures de ioga a la nostra problemàtica concreta.

A mesura que anem treballant els diferents centres també coneixerem millor el nostre organisme i finalment serem capaços de saber quina és la causa dels nostres bloquejos i com superar-los per nosaltres mateixos.

El propòsit principal és ajudar-nos a restaurar la nostra salut física, però també proporciona beneficis a nivell emocional, mental, psíquic i intel·lectual.

Dades pràctiques

• Les sessions solen durar al voltant de 75 minuts.
• Es necessita roba còmoda i uns mitjons gruixuts, si bé les classes solen fer-se sobre parquet i es pot anar descalç.
• El sistema és apte per a qualsevol persona, tingui l’edat que tingui i no cal cap aptitud física concreta.

 

Quan es tracta de nens o adolescents, les classes es preparen de manera especial pensant en les seves necessitats específiques.

Més informació

. Escen

. Movimiento Expresivo Barcelona

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
març 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Darrers Tweets