VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Sense por (i 3)

Tècniques per alliberar-la

Sentir por ens pot salvar la vida perquè ens posa en un estat d’alerta que ens prepara per a la fugida o la lluita. El problema apareix quan vivim en un estat permanent d’alerta sense que cap causa ho justifiqui. Aprendre a detectar aquest estrès innecesari ens pot ajudar a disposar de més energia de ronyó, l’òrgan que segons la Medicina Tradicional Xinesa regula la por, i a portar una vida més sana i satisfactòria.

Els mecanismes de la por es posen marxa quan detectem un senyal de perill. En aquest moment, tot el cos reacciona davant d’aquest i es prepara per fer front a la situació:

Augmenten la pressió arterial i el ritme cardíac.

Puja el nivell de glucosa a la sang.

– S’accelera l’activitat mental…

Un estat alterat que ha de ser transitori

Ens trobem, per tant, en un estat alterat que és necessari per superar una situació excepcional, en què fins i tot la nostra vida pot estar en perill. El problema es presenta quan aquest estat es perllonga en el temps, quan els mecanismes de la por es desencadenen sense que hi hagi un veritable perill.

Mantenir de forma sostinguda el cor a mil per hora, la respiració alterada, l’activitat mental al límit… sense que passi res que ho justifiqui comporta a nivell físic un estrès que desgasta la nostra energia i el nostre sistema immunològic, la qual cosa ens pot arribar a emmalaltir.

 A nivell psicològic, es posa en escac la nostra autoestima, la nostra capacitat per resoldre els problemes del dia a dia i podem caure en estats preocupants d’ansietat”.

Dos exercicis pràctics

Aquests exercicis ens facilitaran l’entrenament d’una respiració profunda i fluïda que ens permetrà controlar el nivell d’activació físic i emocional de la por:

Respiració en quadrat

Agafa aire des de l’abdomen comptant mentalment fins a 3 i aguanta l’aire 3 segons.

– Deixa anar l’aire comptant fins a 3 i manten l’apnea 3 segons abans de tornar a repetir el cicle.

Respiració relaxant

– Agafa l’aire comptant fins a 4, aguanta la respiració 4 segons i deixa anar l’aire el més lentament possible, sense forçar.

– Inicia un nou cicle.

Tècniques terapèutiques molt efectives

Avui hi ha moltes teràpies i disciplines que ens poden ajudar com l’autohipnosi o les regressions. També poden ser de gran ajuda certes tècniques energètiques:

–  EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), una disciplina que utilitza els moviments ràpids dels ulls per desbloquejar situacions que ens produeixen malestar.

–  El tapping o EFT (Emotional Freedom Techniques), que aconsegueix els mateixos resultats colpejant diversos punts d’acupuntura mentre es repeteixen unes frases concretes.

Vèncer la por pot ser un exercici de superació personal molt estimulant”.

 

Amb la col·laboració de Noelia Moreno,
psicòloga del Centre Adara, de Logronyo.

TEMES RELACIONATS:

. Sense por (I) . Enfortir l’energia dels ronyons és la clau

. Sense por (II). 10 estratègies per vèncer els nostres temors

. Hivern: Temps de recolliment i calma.

. Viure bé l’hivern. Celebrar el solstici.

 

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
febrer 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
Darrers Tweets