VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Sense excuses (II)

Canvia de mirada, et canviarà la vida

Moltes vegades no aconseguim els nostres desitjos o fer realitat allò que ens il·lusiona perquè pensem que no podrem, per por, per incapacitat, a causa de la nostra edat… Però aquestes raons que ens allunyen dels nostres somnis podríen ser només excuses superables canviant la nostra manera de pensar.

En el seu llibre “Piensa diferente, vive diferente”, el psiquiatra Wayne Dyer persegueix donar-nos tota una colla d’eines que ens permetin tirar per terra totes aquelles creences que limiten les nostres possibilitats de ser feliços.

Ens diu que molts dels arguments que hem emprat al llarg de la vida per justificar la nostra manca d’acció són excuses que es poden destruir una per una i no només amb paraules, sinó també amb fets.

En aquesta segona part de “Sense excuses” desactiven unes quantes d’aquestes raons a les quals estem tant aferrats i que tants pocs beneficis ens comporten.

“Quan canvies la teva manera de mirar les coses, les coses que mires canvien”

Wayne Dyer

Excusa 5

“És massa gran, mai no ho podré aconseguir”

Si ens plantegem els nostres objectius en termes absoluts, si els mirem com un tot i ens imaginem el resultat final, és probable que ens desanimem fins al punt de ni tan sols intentar posar-nos en marxa.

Sobre aquest tema el savi Lao Tse en el Llibre del Tao ens diu:

“Afronta les dificultats quan encara són fàcils
Fes grans coses quan encara són petites “.

No ens podem aprimar 5 kilos en un dia, ni escriure un llibre en dues hores, però sí que podem fer petites coses cada dia i és en elles on ens hem de centrar.

Dyer, a més, ens parla del principi de sintonia, una estratègia que consisteix a desactivar els pensaments que sabotegen la nostra feina, les nostres capacitats o els nostres somnis per centrar-nos en aquells que ens animen.

La sintonia també es produeix amb pensaments de gratitud pel que tenim i aprenent a sentir-nos afortunats per això.

La sintonia és un dels principis de l’èxit, s’aconsegueix practicant la gratitud.

Excusa 6

“Sóc massa gran, ja no tinc edat per fer aquestes coses”

Hi ha una edat per a cada cosa. És el que a la majoria de nosaltres ens han inculcat i aquesta creença ha arrelat tan profundament que ha passat a ser un dogma indiscutible, però la història està plena de gent que ha fet grans coses a edats respectables.

Contra la potent excusa de l’edat disposem d’una energia poderosa: la passió! Però, d’on la treiem?

. Prepara el teu objectiu com si fos un projecte que vas a vendre i fes cada dia com a mínim una cosa que t´hi apropi.

. Comparteix amb els teus éssers estimats, busca “socis” amb qui puguis tirar-lo endavant …

I no donis espai al dubte, arribarà!

La passió ens connecta amb l’entusiasme, amb les ganes d’anar fins al final en un projecte.

Excusa 7

“Trigaré molt de temps, és massa complicat”

Pensar en tot el temps que trigarem a fer una cosa i donar-li voltes a aquest fet és una garantia perquè així sigui. Perquè quan entrem en aquest bucle, el més habitual és que acabem no fent res i, per tant, no avançarem en absolut en la consecució del nostre objectiu.

Per superar aquesta excusa podem, simplement, gaudir fent a cada moment el que fem. El moment present, com ens diu Eckhart Tolle en el seu llibre “El poder de l’ara”, és l’únic que existeix en realitat.

Si fluïm amb la nostra vida no ens importarà si triguem o no en fer una cosa, perquè el plaer que sentirem mentre la fem serà la nostra compensació, no el resultat.

Ara és el moment, l’únic que existeix, viure el present és una inversió en la teva felicitat.

Excusa 8

“No sóc prou fort, em falta la força necessària per aconseguir-ho”

Allò en què ens concentrem és el que obtenim. Si pensem que no som forts, que ens falta energia o capacitat per aconseguir alguna cosa, així serà.

Què passaria si no ens poguéssim aixoplugar en aquesta excusa? Wayne Dyer ens anima a veure’ns en aquesta situació, sense possibilitat d’emparar-nos en una suposada incapacitat, ja sigui física o mental.

Segons el psicòleg, aquest tipus de memes se’ns inculquen de petits i s’incrusten en el nostre ésser fins a fer-nos incapaços de veritat. Però és possible desactivar-los fent l’exercici de no comptar amb ells, de veure’ns sense aquesta crossa que ens està impedint sortir corrent cap al nostre somni.

Visualitzar-nos amb tot luxe de detalls fent allò que desitgem ens acosta a la possibilitat d’assolir-ho realment.

Visualitzar és fer possible en la ment allò que desitgem en el pla real

Excusa 9

“Em fa molta por, mai no podré superar aquest temor “

La por és la reina de les excuses, té totes les cares: Por a la solitud, al fracàs, a la pobresa … Per Wayne Dyer i altres estudiosos de l’essència humana la por se supera amb amor.

I la millor eina de què disposem en aquest sentit és la compassió, posar-nos al lloc de l’altre, fer alguna cosa en benefici dels altres, sentir l’emoció de donar, d’ajudar.

Aconseguir un nivell de vibració amorós és possible sempre que ens mantinguem alerta sobre els nostres pensaments, que estiguem atents al que ens envolta i estiguem a punt per donar un cop de mà en tot moment.

Passar a l’acció en benefici del proïsme ens aparta de les arenes movedisses de la por per deixar-nos a la terra ferma del benestar interior. Val la pena intentar-ho.

La compassió crea empatia, ens fa vibrar en l’amor i ens allunya de la por.

Temes relacionats:

. Sense excuses (I). Construeix la vida que desitges

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
febrer 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
Darrers Tweets