VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Sense excuses (I)

Construeix la vida que desitges

Ens agradaria viatjar, estudiar una carrera, tenir parella, perdre pes… I mai no ho podrem aconseguir perquè som massa grans o massa joves, ens ve de família, tenim mala sort, sempre hem estat així… I si aquestes “raons” només fossin excuses disfressades i fabricades amb l’ajuda de la nostra educació, l’entorn cultural…?

T’imagines descobrir que SÍ és possible aconseguir tot allò que desitgem si canviem la nostra forma de pensar?

El psicòleg Wayne W. Dyer ha ideat un mètode per aconseguir-ho que requereix la presa d’una decisió, certa disciplina i un propòsit ferm.

El seu sistema desbarata una per una les excuses més habituals i no només amb paraules, molts dels seus arguments es basen en investigacions científiques i en experiències personals.

Excusa 1

“Sóc així, no puc alterar el meu ADN. La meva constitució genètica en té la culpa”

La majoria de nosaltres pensem que no podem fer res per variar el nostre ADN i que, per tant, hi ha coses que, a causa de la nostra herència biològica, queden fora del nostre abast.

En el seu llibre “Piensa diferente, vive diferente”, Wayne Dyer ens recorda que alguns científics especialitzats en biologia cel·lular han començat a posar en dubte la validesa d’aquesta potent “excusa”.

Ens parla concretament de les troballes del Dr. Bruce Lipton, investigador i autor del llibre “La biología de la creencia“. Segons Lipton, la vida no està dominada pels gens, sinó per una energia invisible sense propietats físiques que és la que controla el cos i sobre la qual podem influir.

Com? Amb els nostres pensaments i creences. Si variem la visió que tenim de nosaltres mateixos i de les nostres capacitats podrem modificar aquest ADN pel qual ens sentíem atrapats i que ens impedia arribar a les nostres il·lusions.

Aprofundir en aquesta idea, ens diu Dyer, pot ser el primer pas per canviar la nostra vida.

Estudis sobre biologia cel· lular ens animen a pensar que la genètica es pot canviar”.

Excusa 2

“És el meu caràcter, l’he heretat de la meva família, no puc evitar ser així”

La memètica és la disciplina que estudia els memes: Creences que es propaguen com virus entre individus de la mateixa família, raça, religió… i que acaben sent les “excuses” en què ens recolzem per deixar de fer tot el que se surt d’aquestes creences.

El pitjor és que molts d’aquests memes són, en realitat, conviccions limitants que ens impedeixen superar-nos a nosaltres mateixos, lluitar pels nostres somnis i fer realitat els nostres anhels.

La paraula “meme” li devem al biòleg de la Universitat d’Oxford Richard Dawkins, autor de “El gen egoista”.

Segons Wayne Dyer: “Als sis o set anys d’edat tots estem ja programats amb un vastíssim inventari de memes, que són difícils d’extirpar perquè s’han convertit en allò que pensem que som”.

Si acceptem que les nostres “excuses” són memes disfressats d’explicacions, haurem fet un pas de gegant perquè haurem descobert que ¡els podem canviar!

Les creences són “memes”, es contagien com virus i es combaten amb noves conviccions”.

Excusa 3

“Serà molt difícil, no sóc capaç, mai no ho podré aconseguir”

Algunes creences ens desanimen fins al punt d’impedir fer alguna cosa per por al fracàs.

O per por a aconseguir-ho?

La idea que tenim de nosaltres mateixos de persona incapaç es podria desintegrar si assolim el nostre objectiu i amb això deixaríem de saber qui som, ens hauríem de reinventar.

De vegades ens resulta més còmode creure que no podem: aprimar-nos, deixar de fumar, aprendre una llengua… que posar-nos a treballar-hi per aconseguir-ho amb totes les nostres forces.

Per Dyer aquesta situació es resol a base de coneixement, desenvolupant un estat mental obert a totes les possibilitats: Tot és possible!

Trencar amb els vells hàbits de pensament exigeix coneixement, fer-nos conscients.

Excusa 4

“No tinc temps. Estic massa ocupat “

Si la nostra agenda està tan plena que no ens queda temps per dedicar-lo a les coses que pensem que ens farien més feliços podem fer dues coses: donar-li la culpa a la feina, la família, els estudis … i seguir com fins ara, o acceptar que nosaltres hem escollit aquest estil de vida i decidir fer alguna cosa per canviar-ho.

Fer realitat els nostres anhels requereix que estiguem a la seva disposició.
I, segons Wayne Dyer això vol dir estar disposat a responsabilitzar-nos de tot el que passa en la nostra vida; estar disposat a deixar de donar-nos excuses per no fer-ho; estar disposat a mantenir la il·lusió per arribar a aquest somni, i estar disposat a posar tota la nostra passió, força, entusiasme… en aconseguir-ho.

Segurament és important tenir molt clar el somni, perquè segons ens diu Dyer, si ho volem de veritat, ho podem aconseguir.

Posar-nos a disposició dels nostres somnis implica responsabilitzar-nos de la nostra vida.

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
desembre 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Darrers Tweets