VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Pràctiques de gratitud

Un bon exercici per al benestar i la salut

La pràctica de la gratitud ens convida a prendre consciència del que tenim, ens situa en el present, ens fa reflexionar sobre els nostres èxits i aptituds i ens ajuda a mirar la vida des de l’optimisme i l’abundància.

La idea de la gratitud com a eina de creixement personal i generadora de benestar va molt més enllà de donar les gràcies per cortesia per un favor rebut.

L’agraïment de què estem parlant se situa en la decisió de deixar de viure en un estat carencial permanent, per dirigir la nostra mirada a l’abundància que ens envolta.

Prou queixes

Per inèrcia, per educació, per inconsciència… no hi ha una única raó, però el cert és que, per regla general, la nostra societat i les persones que la formem ens hem acostumat a centrar els nostres pensaments en allò que ens falta.

Si tenim feina, volem cobrar més, o un lloc de més responsabilitat, o una jornada de treball més curta… Si tenim parella esperem que sigui més comprensiva, menys despistada, més generosa…

I solem fer el mateix amb la família, la casa, nosaltres mateixos… Aquesta dinàmica comporta molta frustració, infelicitat i baixa autoestima.

Què diu la ciència

En el seu llibre “La ciència de la felicitat” (Editorial Urano), la psicòloga Sonja Lyubomisrky situa practicar l’agraïment com una de les activitats que ens poden fer més feliços.

Segons els seus estudis, es pot equiparar, en aquest sentit de proporcionar benestar, a la pràctica del pensament positiu, al fet d’aprendre a manegar l’estrès, disposar d’un entorn social acollidor i amigable, o ser capaços de viure el present.

Un exercici per abans de dormir

A l’anar a dormir, amb el llum apagat, fes un repàs de com ha estat el teu dia. Visualitza’l o pensa’l des del final –el sopar o el moment de rentar-te les dents­– i ves seguint fins que arribis al moment en què t’has despertat.

Pensa en totes aquelles coses que has viscut per les quals pots mostrar agraïment, poden ser ben petites, com la flaire del primer cafè del matí o el petó del teu fill en marxar a escola.

Tots aquests pensaments t’ajudaran a programar un bon descans i a deixar activada l’energia de la gratitud: mentre dorms treballarà en el teu benefici.

El joc de les preguntes

John F. Demartini, expert en filosofia i motivació, i una de les persones que més ha estudiat els efectes positius de la gratitud, està convençut que la pràctica de l‘agraïment sincer pot transformar la nostra vida i aportar grans dosis de benestar. Per iniciar-nos en aquest camí ens proposa fer-nos preguntes.

Com funciona

Imagina que una de les teves preocupacions és que sents que no estàs desenvolupant el teu talent. No estàs a gust amb la teva feina i creus que podries ser més feliç si poguessis demostrar les teves habilitats en un terreny concret, però creus que et falta sort, empenta o coneixements…

Tria un moment tranquil del dia i comença a elaborar qüestions que posin sobre la taula la teva inquietud.

• Què m’agradaria, ser, tenir o fer?
• Com podria guanyar-me la vida fent-ho?
• Quins serien els set primers moviments que podrien conduir a aconseguir-ho?
• Què puc fer avui per aconseguir el meu desig?

Frases d’agraiment

El següent pas és crear frases de gratitud que donin suport als èxits que vols assolir:

• Gràcies per l’oportunitat de descobrir les meves capacitats i posar-les en pràctica.
• Gràcies per totes les persones que m’han ajudat a millorar.

Afirmacions per reforçar

Pots crear tantes frases de gratitud com vulguis per recolzar amb afirmacions que les reforcin:

Tinc un propòsit i sóc aquí per complir-lo.
• Totes les meves experiències em serveixen per aconseguir els meus objectius.
• Tinc el poder de transformar les meves idees en realitats.

Demartini proposa fer aquest mateix treball en tots els aspectes de la nostra vida que ens incomoden o ens provoquen infelicitat.

Donar les gràcies, fins i tot per allò que encara no hem obtingut, ens allunya de la sensació de carència i frustració i ens situa en la confiança i el benestar”.

Temes relacionats: Agraïment, acció, acceptació. Optimisme personal. Idees per entusiasmar-nos per la nostra vida

 

2 Responses to “Pràctiques de gratitud”

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
març 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Darrers Tweets