VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Pedra d’alum

El desodorant natural

Senzilla, efectiva, natural, econòmica, ecològica i saludable. Aquestes podrien ser algunes de les qualitats de la pedra d’alum, un producte que ja feien servir els romans i que ara torna a estar de rigorosa actualitat.

En teoria, si la nostra higiene personal és acurada no cal que fem servir desodorants. El cert, però, és que la suor de moltes persones fa mala olor i elles mateixes pateixen per aquesta circumstància. No cal dir que els qui les envolten també s’ho passen malament.

L’olor corporal pot estar influenciada per la dieta, desequilibris hormonals, situacions d’estrès, higiene inadequada…

Al·lèrgies i altres problemes de salut

Avui, al mercat hi ha molts tipus de productes desodorants, alguns més eficaços que d’altres. També és cert que moltes persones no poden fer servir desodorants convencionals perquè els provoquen al·lèrgia.

Altres persones no els volen utilitzar perquè alguns dels seus components químics, destinats sobre tot a inhibir la transpiració, es creu que poden ser perjudicials per a la salut, com el clorhidrat d’alumini , si bé l’agència espanyola del medicament el considera perfectament adequat.

 

Els anti-transpirants poden obstruir o tapar les glàndules sudorípares, i impedir que facin la seva funció natural”.

 

L’alternativa natural

La pedra d’alum és una opció eficaç i ecològica, sense efectes secundaris i molt econòmica que ajuda a mantenir una sensació de frescor al llarg de tot el dia.

Aquestes són algunes de les seves avantatges:

. Està indicada per a tot tipus de pells, també les més sensibles.

. El seu efecte bactericida és natural, no conté anti-transpirants ni alumini.

. No porta alcohol i no fa cap mena d’olor, per la qual cosa no taparà el nostre perfum.

. Una única aplicació diària després de la dutxa acostuma a ser suficient per mantenir-se lliure de males olors tot el dia.

. No taca la pell ni la roba.

. Surt molt econòmica perquè, en funció de com sigui de gran, una pedra d’alum ens pot costar de 4 a 8 € i pot durar-nos de 2 a 5 anys.

. És 100 % natural, no conté cap mena d’element químic afegit.

Com fer-la servir

Desprès de la dutxa diaria i amb la pell encara humida posem la pedra sota la aixeta, la mullem i ens l’apliquem com si fos un desodorant tipus barra o roll-on.

Podem trobar-la en botigues dietètiques.

Les sals minerals de la pedra d’alum impedeixen la formació de les bactèries causants de la mala olor corporal, per tant no l’emmascaren, sinó que actuen abans no es produeixi.

Altres aplicacions

La pedra d’alum també és una bona aliada per desprès de l’afaitat o de la depilació amb maquineta de fulles, ja que calma la irritació i tanca les petites feridetes que s’hagin pogut produir, a més de desinfectar-les.

En el centres de dietètica especialitzats podem trobar petites pedres d’alum expressament tallades per a aquesta funció.

 

 

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
maig 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Darrers Tweets