VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Novetat editorial: Cómo vencer la adversidad

Les claus de la resiliència

 Davant dels entrebancs, els obstacles i les experiències més dures que la vida ens pot posar al davant, algunes persones se’n surten amb un ànim admirable. La psicologia moderna ens diu que són resilients. Aquest llibre d’Elías Kateb ens parla d’aquesta qualitat i de com adquirir-la.

 Als anys noranta del passat segle alguns corrents psicològics es preguntaven per què alguns nens criats en condicions terribles arribaven a ser adults “normals”. Els seus estudis van concloure que comptaven amb una colla de fortaleses internes a les quals van qualificar amb el terme resilients.

Al llarg de la primera part del llibre, l’autor ens fa reflexionar sobre les nostres capacitats internes i sobre les virtuts que ens fan resilients.

En aquest primer capítol, Kateb també ens explica alguns casos de persones resilients, com el del neuròleg i psiquiatre austríac Victor Frankl, sobrevivent dels camps nazis, autor de L’home a la recerca del sentit i pare de la logoteràpia.

 

Si no és a les teves mans canviar una situació que et produeix dolor, sempre podràs escollir l’actitud amb què afrontis aquest sofriment.
Victor Frankl

Els valors resilients

En la segona part, l’autor incideix en les qualitats resilients, entre les quals destaquen:

. L’autoestima

. La nostra vida interior

. El sentit de l’humor

. L’optimisme

. L’espiritualitat

. El control de les emocions

. Obrir el cor als altres

 

El nucli de l’existència és compartir, anar amb els altres, acompanyar-los”.
Elías Kateb

Desenvolupar la resiliència

La tercera part del llibre Elías Kateb la dedica a donar-nos eines per afavorir la nostra resiliència. En primer lloc ens anima a mirar-nos per dins, adonar-nos de com afrontem les dificultats, quina és la nostra reacció habitual davant dels obstacles.

Després ens proposa, entre d’altres coses, portar un estil de vida saludable, dedicar un temps cada dia a fer coses que ens agradin, fer exercicis de meditació i relaxació, practicar la gratitud i l’elogi sincer amb els que ens envolten, demanar ajuda als amics o a la família quan les coses ens superen…

Sempre queda una mica d’aroma a la mà que dóna roses”.
Proverbi xinès

Sobre l’autor

Elías Kateb és llicenciat en ciències físiques. Fa uns anys li van diagnosticar una síndrome mielodisplàsica que amb el temps ha derivat en una leucèmia i ara es troba a l’espera de trobar un donant de medul·la compatible.

El descobriment de la seva malaltia el va motivar per investigar en els camps de la meditació, el budisme, la psicologia positiva… Fruit del seu aprenentatge són els seus llibres Piensa, siente, actúa, en el que ens parla del mindfulness i el llibre que ara us presentem Cómo vencer la adversidad, dedicat a la resiliència.

Elías Kateb també és l’autor del bloc Meditación, Tiempo y Vida que ell mateix descriu com: “Meditació, Temps i Vida són els tres conceptes sota els quals intento desenvolupar els meus pensaments i reflexions, i en el fons la meva pròpia existència”.

“Sota aquesta intenció, vull compartir idees i reflexions amb tots vosaltres, especialment sobre la relaxació, la meditació i la seva pràctica, sobre la vida i la mort, el temps i l’existència, la humanitat, la no violència, el mindfulness, la ciència, la filosofia, la naturalesa humana, l’alimentació”.

L’objectiu que em guia és que us pugui servir d’alguna cosa, en algun moment”.
Elías Kateb

Cómo vencer la adversidad
Resiliencia
Elías Kateb
Editorial Robinbook
13 €

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
juliol 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Darrers Tweets