VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Novetat editorial: “Yijing. El llibre dels canvis”

Una bona companyia
per fer el camí de la vida

Originàriament, el Yijing era considerat i utilitzat com un oracle per endevinar el futur. Amb el temps, però, va acabar convertint-se en un manual pràctic de filosofia que ajudava a fer front els canvis que la vida ens posa per davant. Se’l considera una les influències més importants en el món cultural xinès dels darrers 3.000 anys. Aquesta és la primera vegada que el podem llegir en català, traduït directament del xinès antic, tot un luxe.

Canviar o que es produeixin canvis a la nostra vida és una de les coses a les quals més temem els humans i a què sovint ens resistim. I malgrat això, la vida és un canvi continu: físic, mental, emocional, d’entorn… Res no és permanent, tot és mutable.

Un guia per al creixement interior

Com a contrapès a aquesta por a les novetatas, tenim el “Yijing”, l’obra que es coneix, precisament, amb el sobrenom de “Llibre dels canvis” i que en els seus orígens reis i xamans feien servir com una eina ritual per endevinar el futur. Una pràctica que, en realitat, no deixa de ser una manera de voler controlar allò que encara no s’ha esdevingut.

L’Yijing, però, no es va quedar només en un oracle d’endevinació. Amb el pas dels anys es va anar enriquint amb les aportacions, comentaris i punts de vista de moltes generacions de pensadors i filòsofs. I això el va convertir en un llibre savi, una guia que ens acompanya en el nostre creixement interior i ens facilita realitzar els canvis necessaris per aconseguir la sintonia en tots els àmbits de l’existència.

El Yijing més que desvetllar-nos el futur ens parla de quins canvis es poden produir i quins canvis podem provocar nosaltres mateixos amb les nostres accions”.

Yin i Yang

Yin i Yang són conceptes bàsics de la filosofia xinesa. Es tracta de dues forces en equilibri, dues polaritats dinàmiques i complementàries, que no poden existir l’una sense l’altra, i que, en interactuar, provoquen els canvis que fan que el món segueixi movent-se.

El Yijing  es basa en la teoria del Yin-Yang i les seves fluctuacions en el temps i l’espai.

El Yijing descriu, mitjançant  imatges simbòliques i aforismes escrits en un llenguatge senzill però molt profund, l’energia d’un instant concret i de quina manera evolucionarà”.

Sobre l’edició

Aquesta edició del “Llibre dels Canvis” és la primera que podem gaudir en català i ha estat traduïda directament del xinès a partir de l’edició imperial de 1715. També inclou les darreres versions trobades el 1973 a les excavacions de Mawangdui i que fins ara només es podien llegir en anglès.

Sobre el traductor i editor

Jordi Vilà i Oliveras és llicenciat en medicina tradicional xinesa i expert en arts marcials. El seu interès per la cultura clàssica xinesa l’han portat a viatjar diverses vegades a la Xina per fer estudis de recerca del taoisme i el Yijing.

Ha traduit diverses obres sobre medicina, filosofia i arts tradicionals xineses i també realitza conferències sobre aquests temes.

 

Yijing
El llibre dels canvis
Edició de Jordi Vilà
Pagès editors
29 €

One Response to “Novetat editorial: “Yijing. El llibre dels canvis””

 • Aleix Marcoval:

  És molt interessant per dos motius,

  El primer, que un llibre tan rellevant és pugue llegir amb la nostra llengua,
  el català.
  El segon, que Jordi Vilà haigue format part d’aquesta traducció, ja que és un expert
  en matèries xineses.

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
octubre 2021
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Darrers Tweets