VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Novetat editorial “Despertar de la conciencia a través del cuerpo”

Concentració, relaxació i autoconeixement

Aquest és un d’aquells llibres que et fan agafar ganes de tornar a l’època de monitora d’esplai o que voldries recomanar a totes les persones que tenen nens i/o joves al seu càrrec. Ens ofereix tot un seguit d’exercicis pràctics per afavorir la reconnexió amb el propi cos d’una manera lúdica i divertida.  Ens trobem davant d’una obra que pot resultar molt engrescadora tant als educadors, com als pares i als terapeutes de diverses disciplines.

Despertar de la conciencia a través del cuerpo és un llibre didàctic i amorós, escrit per Aloka Martí i Joan Sala, del qual en poden treure molt bon profit els educadors, els pares i els terapeutes si apliquen aquest treball als seus alumnes, fills o pacients.

Els exercicis que se’ns proposen han estat desenvolupats i posats en pràctica durant 14 anys a les escoles d’Auroville, una comunitat internacional situada al sudest de l’Índia i que s’inspira en els ensenyaments de Sri Aurobindo y La Madre.

Els adults també poden treure profit d’aquests exercicis treballant-los amb un grup d’amics, amb la família o en entorns de Biodansa o altres disciplines”.

Tornar a connectar

Ens ha tocat viure depressa. El nostre és un món canviant i exigent, que ens obliga al reciclatge continuat, a estar pendents de mil i una coses, i moltes vegades ens queda poc temps per sentir, per estar per nosaltres, per connectar-nos

En aquest llibre se’ns proposen tota una colla d’exercicis senzills, pràctics i que ja han estat provats amb bons resultats, que ens ajudaran a expandir la consciència.

Entre les moltes propostes destaquen les eines que ens faciliten:

. Atenció i concentració: Exercicis per dirigir i focalitzar l’atenció i augmentar la capacitat de concentració.

.  Exploració teòrica i pràctica de les diferents parts que formen l’ésser.

. Respiració: Activitats per al desenvolupament de la consciència de la respiració i per prendre consciència de l’efecte que aquesta té sobre les diferents parts de l’ésser.

. Relaxació: Exercicis per fomentar la capacitat de relaxació mental, emocional i física i com entrar conscientment en ella.

La meta és proporcionar a l’individu eines per expandir la consciència, explorar les diferents parts del seu interior i descobrir el seu ésser psíquic*“.

Sobre els autors

Aloka Martí i Joan Sala són dos catalans que es van conèixer l’Índia.

Als vint anys, Aloka Martí va entrar a formar part de l’Ashram de Sri Aurobindo. Va ensenyar dansa contemporània durant diversos anys a nens i adults de la comunitat. Durant aquest període va practicar hatha ioga i tai-txí. El 1991, va anar a viure a Auroville.

Joan Sala va estudiar i practicar a Espanya teràpies naturals, shiatsu, Taoisme i arts marcials. Quan va arribar a Auroville, el juliol del 1991, va començar a treballar en el camp de la fisioteràpia, la reeducació postural i el massatge.

Des del gener del 1992 l’Aloka i el Joan van decidir treballar plegats i junts han anat desenvolupant el mètode Awareness Through the Body que presenten en aquest llibre i on es recullen les tècniques que han fet servir al llarg dels anys per  ajudar als seus alumnes a augmentar la consciència i experimentar canvis d’estat de consciència.

Cadascuna de les tècniques, a la seva manera, contribueix a l’autodescobriment, l’autocontrol i al desenvolupament de la capacitat d’experimentar la realitat d’una manera més plena”.

 

Despertar de la conciencia a través del cuerpo
Aloka Martí i Joan Sala
Editorial Milenio
34 €

* Segons que diuen en el seu llibre, Aloka Martí i Joan Sala entenen per ser psíquic:  “El centre psicològic del nostre ésser, l’ànima en la seva evolució”.

Temes relacionats

. Respira! (I). 2 exercicis de consciència respiratòria

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
novembre 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Darrers Tweets