VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Novetat editorial. ‘El sanatori de l’ànima’

Novel·la

La poesia de Màrius Torres com a eina de creixement personal

‘El sanatori de l’ànima’ és una història en la qual es barregen una colla d’ingredients que la fan molt atractiva: una crisi personal que porta el protagonista a indagar en el seu interior, una ‘mestra espiritual’ atípica que empra la poesia de Màrius Torres com a guia i un escenari suggerent: els indrets on el poeta va passar els darrers anys de la seva vida.

Enguany s’ha celebrat el centenari del naixement de Màrius Torres (1910-1942), un moment excel·lent per acostar-se o retrobar-se amb la seva poesia.

Això és el que ha fet Paco Grande amb la seva novel·la de contingut espiritual ‘El sanatori de l’ànima’, retrobar-se amb l’obra de Màrius Torres i fer-ne una lectura molt íntima i sanadora.

La història

Un exitós home de negocis entra en una crisi profunda. Després de visitar diversos terapeutes que no aconsegueixen pal·liar el seu patiment, un somni torbador el portarà a contactar amb un especialista en somnis. Aquest, al seu torn, el dirigirà al Mas Blanc, un hotel on, anys enrere, Màrius Torres, el poeta, s’havia recollit per tractar la seva tuberculosi i on havia escrit bona part de la seva obra.

Molt aprop del Mas Blanc hi ha una ermita en la qual només hi viu la Maria, una ermitana a qui el nostre protagonista obrirà la seva ànima com potser mai no ho havia fet abans amb ningú, ni amb si mateix. Ella, coneixedora i estudiosa de l’obra de Màrius Torres, el guiarà en el seu viatge cap a l’interior amb l’ajut de les paraules del poeta que en aquest contexte agafen una dimensió extremadament íntima i guaridora.

L’autor

Paco Grande és psicòleg, teòleg i analista jungià. Exerceix la seva pràctica clínica a Barcelona i Vic. Durant més de 15 anys ha estat professor-col·laborador a ESADE. Combina la seva dedicació a la cura terapéutica amb el coaching executiu. Aquesta és la seva primera novel·la.

La poesia de Màrius Torres

A la novel·la de Grande apareixen algunes de les poesies més celebrades de Màrius Torres, entre elles la inspirada Cançó a Mahalta que Lluis Llach musicaria amb gran encert anys més tard.

Cançó a Mahalta

Corren les nostres ànimes com dos rius paral·lels.
Fem el mateix camí sota els mateixos cels.

No podem acostar les nostres vides calmes:
entre els dos hi ha una terra de xiprers i de palmes.

En els meandres grocs de lliris, verds de pau,
sento, com si em seguís, el teu batec suau

i escolto la teva aigua, tremolosa i amiga,
de la font a la mar -la nostra pàtria antiga-.

Màrius Torres 1937

Cancó a Mahalta per Lluis Llach

El sanatori de l’ànima
Una teràpia poètica amb Màrius Torres
Paco Grande

Pagès editors
18 €

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
abril 2020
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« set.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Darrers Tweets