VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Metamedicina (i II)

Deixar-nos guiar pel nostre cos

Per a la metamedicina, la malaltia és la manera que té el nostre subconscient per expressar el nostre malestar interior quan no disposem de recursos per fer-ho d’una altra manera. I el nostre cos és com un mapa de símbols que ens dóna informació d’on es pot trobar l’origen d’aquest  malestar o dolor i que moltes vegades es troba en la infantesa.

En lametamedicina, cada òrgan, múscul, os… representa una actitud mental i la seva funció en l’organisme ens dóna pistes de què pot estar passant-nos quan no funciona.

La malaltia per ella mateixa també ens dóna informació sobre quina pot ser la causa emocional del que ens està passant.

Un exemple pràctic

El sistema circulatori distribueix l’oxigen i els nutrients a les nostres cèl·lules, és l’encarregat, per tant, de fer arribar “la vida” a tots els racons del nostre organisme. Un dels seus òrgans principals és el cor, quina missió és garantir la bona circulació de la sang. El cor, a més, és un múscul i com a tal representa l’esforç que, si s’escau, es relaciona amb la vida.

Així, les malalties que impliquen al cor poden estar relacionades amb l’esforç que fem per viure i ser feliços. “Si pensem que, per ser valents, s’ha de treballar molt, sense aturar-se ni queixar-se, podem exigir al nostre cor un excessiu esforç i arribar a esgotar-lo“, ens diu la Dra Claudia Rainville, creadora del mètode

D’altra banda, entre les moltes malalties que poden derivar d’un mal funcionament del sistema circulatori tenim la hipertensió: “A la hipertensió, el flux emocional és massa fort, la sang s’escalfa i la pressió augmenta. Pot estar relacionada amb una emoció forta o no resolta. Afecta sobretot a les persones que reprimeixen les seves emocions o conserven secrets tristos de culpabilitat o rancor “, afirma la Dra Rainville.

El simbolisme del cos no es pot prendre al peu de la lletra. És una guia que ens ajudarà en tot el treball de trobar l’origen de la nostra malaltia, però també cal tenir en compte altres factors, com la situació en què va aparèixer la malaltia, les circumstàncies, etc.

 Un mateix succés pot donar diferents símptomes i el mateix símptoma o dolor tenir diferents causes.

Per què emmalaltim

Aquests són només alguns exemples de què ens pot estar passant quan emmalaltim segons la metamedicina:

. Necessitem fugir d’una situació per a la qual no trobem sortida.

. Estem cridant l’atenció d’algú.

. És un mecanisme de supervivència.

. Culpabilitzem a altres dels nostres sofriments.

La història de la nostra malaltia

Segons la metamedicina, quan decidim prendre les regnes de la nostra vida i acceptem la nostra responsabilitat, ja estem preparats per començar la feina que suposa descobrir l’origen de la nostra malaltia per després poder-la guarir.

Un dels primers passos que haurem de donar serà reconstruir la història de la nostra malaltia. Per això haurem de seguir una sèrie d’etapes, aquestes són algunes d’elles:

. Cercar què representa l’òrgan o la part afectada.

. Trobar el significat de l’afecció.

. Cercar quan van aparèixer els primers símptomes.

. Investigar què ens pot aportar aquesta malaltia.

. Descobrir què ens impedeix fer.

. Aprendre què vol que comprenguem aquesta malaltia.

. Triar la solució que ens beneficiarà.

. Extreure la lliçó d’aquesta experiència.

“El que ens impedeix realitzar allò que volem són les nostres pròpies resistències, que fan que ens aferrem al que ja coneixem”

Claudia Rainville

Com funciona la teràpia

Alliberar una emoció estancada que ens emmalalteix i que potser es troba al nostre subconscient des que érem nadons pot requerir l’ajuda d’un terapeuta capacitat. La majoria de les vegades deixar anar aquesta emoció pot suposar reviure-la i comptar amb el suport d’una persona experta i que ens mereix confiança pot ser imprescindible.

Un cop hàgim reconstruït la història de la nostra malaltia i trobat el seu origen, el terapeuta ens ajudarà a entrar en un estat de relaxació profunda i ens demanarà que visualitzem aquest moment que ens turmenta:

. Ens han dit una cosa que ens ha dolgut, ens sentim abandonats, no vam saber reaccionar davant una agressió i estem enfadats amb nosaltres mateixos …

Partint de la idea que en un estat de relaxació profunda la ment no distingeix la realitat del que imaginem si és viscut com a real, el terapeuta ens guiarà perquè des de la nostra posició de persona adulta ajudem al nen que érem a resoldre la situació d’una manera adequada per al seu benestar emocional.

Com tenir una bona vida

Tan important com alliberar les nostres emocions és aprendre a utilitzar el nostre poder creador per fer de la nostra vida una experiència feliç. Aquestes són algunes de les propostes de la metamedicina per aconseguir-ho:

. Fes coses que t’aportin alegria.

. Deixa marxar totes les emocions negatives que trobis en el teu interior.

. Cultiva imatges positives en la teva ment.

. Estima’t i estima els altres.

. Sana totes les relacions traumàtiques del teu passat.

, Aprèn a extreure tot el que puguis de cada experiència.

Més informació:

. “La Metamedicina. La curación a tu alcance”
Inclou qüestionaris, exercicis i un extens apartat sobre el simbolisme de cada òrgan.
Claudia Rainville
Editorial Sirio
23,95 euros
. www.metamedicina.com
Assessorat per Claudia Rainville, creadora del mètode Metamedicina

Temes relacionats: Metamedicina I. Tu crees la teva salut

One Response to “Metamedicina (i II)”

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
maig 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Darrers Tweets