VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Ho’oponopono (I)

L’art de sanar conflictes i trobar la pau interior

Cada un de nosaltres guarda al seu interior nombrosos traumes emocionals, alguns dels quals es van forjar en la nostra vida prenatal o durant la primera infància, mentre que altres corresponen a experiències que no hem sabut gestionar adequadament en el seu moment. El mètode Ho’oponopono és una poderosa eina que ens ajuda a netejar i sanar les memòries doloroses i, per això, en practicar-lo, ens harmonitza amb la nostra veritable essència i ens ajuda a experimentar la pau interior i a aconseguir una vida més plena.

Tradicionalment, a Hawaii s’utilitzava la tècnica de l’Ho’oponopono per solucionar conflictes entre persones i posar ordre en les relacions familiars.

Els antics hawaians creien que la causa del sofriment en les relacions es devia als pensaments erronis, i a les memòries doloroses del passat, que es troben allotjades a la ment subconscient.

També creien que tot en la vida està relacionat i, per tant, un conflicte entre dues persones afecta a tot el nucli familiar, a tot l’entorn.

 

Tradicionalment, per practicar Ho’oponopono havien d’estar presents tots els membres de la família o totes les persones involucrades.

La variant auto-identitat

L’Ho’oponopono que actualment es practica, sobre tot a occident, no és el tradicional, sinó el que es coneix com Ho’oponopono auto-identitat.

Va ser desenvolupat per la Kahuna  Morrnah Nalamaku Simeona i parteix d’una sèrie de principis que és important conèixer i entendre perquè la pràctica de l’Ho’oponopono tingui sentit i tingui efecte.

 

L’Ho’oponopono és una eina que forma part de la tradició huna, una filosofia pròpia de Hawaii.

Els fonaments

Comprendre l’Ho’oponopono passa per conèixer la filosofia huna, tradició hawaiana, de la qual és una eina de sanació i perdó.

• Primer fonament. Totes les experiències que hem viscut en el passat, fins i tot quan no teníem ús de raó, queden enregistrades a la ment subconscient. Són memòries ocultes que poden pertànyer a la nostra etapa prenatal, a la nostra infantesa, a la nostra experiència personal i, per a qui cregui en elles, a les nostres vides anteriors.

Són conflictes, patiments, creences, relacions… que ens han fet mal d’alguna manera i han quedat arxivades en la nostra ment subconscient.

• Segon fonament. Nosaltres creem la nostra realitat amb els nostres pensaments, sentiments i accions. Res del que ens passa, bo o dolent, és aliè a nosaltres, a la nostra responsabilitat, encara que ho hàgim creat de forma inconscient.

En aquest punt, adquireix rellevància la llei causa-efecte. Tot el que fem, pensem, diem… té un efecte bo o dolent, positiu o negatiu, per a nosaltres i, en conseqüència, per als altres.

De vegades, patim l’efecte, però desconeixem la causa, perquè aquesta pot haver-se produït en una etapa que no controlem, al ventre de la nostra mare, per exemple.

No importa quan s’hagi creat la memòria i tampoc no cal perdre temps en esbrinar-ho, l’important és fer-se’n responsable i netejar-la, que és el paper de l’Ho’oponopono.

• Tercer fonament. Tots estem interrelacionats. No som éssers aïllats, sinó que tots estem connectats. Per tant, si netegem les nostres memòries, a més de sanar-nos a nosaltres mateixos, ajudem a millorar a tots els éssers que ens envolten, al planeta, a l’univers.

Com practicar-lo

En un estat meditatiu, ens interioritzem i visualitzem davant nostre a la persona, la relació, la creença… que ens està fent patir i llavors demanem a l’energia universal, a Déu, o a la divinitat en la qual creguem, que netegi la part de nosaltres que ha creat el conflicte que estem experimentant en aquest moment, que la netegi des de l’arrel i per sempre.

Després, pronunciem les quatre paraules guaridores de l’Ho’oponopono, tenint en compte que estem perdonant sempre la part de nosaltres que ha creat el conflicte:

. HO SENTO: En dir ho sento, lamentem haver creat la situació o relació que ha provocat el patiment.

 . PERDONA: Demanem perdó a la nostra divina presència (divinitat, jo superior o ànima) sol·licitant que esmeni la part que ens correspon en la creació del conflicte.
. T’ESTIMO: En posar el nostre amor estem aportant la vibració sanadora que elimina tot patiment.

. GRÀCIES: Agraïm a la situació, persona, creença limitant … que s’hagi presentat per donar-nos l’oportunitat de netejar-la.

 

El procés es pot repetir les vegades que sigui necessari, fins que sentim que s’ha alliberat aquest sofriment, creença o dolor que sentíem.

L’experiència del Dr. Len

La popularitat actual del Ho’oponopono a occident li la devem al Dr. Joe Vitale, conegut per la seva participació en la pel·lícula “El secret” i autor, entre d’altres, del llibre “El poder de l’atracción”.

Vitale va ser qui va donar a conèixer al món l’experiència del Dr. Ihaleakala Hew Len, més conegut com Dr. Len i que va ser deixeble de Morrnah Lamaku Simeona. Aquesta és la història:

El Dr. Len va estar durant 4 anys treballant al pavelló destinat a criminals amb problemes mentals de l’Hospital de l’Estat de Hawaii, un lloc perillós en el qual molts psiquiatres havien renunciat a treballar.

El Dr. Len va demanar que li assignessin una sala i que li deixessin els expedients dels pacients. Mai els va veure personalment. Durant quatre anys va estar practicant Ho’oponopono sobre aquests pacients: “Jo simplement estava curant aquella part de mi que els havia creat”, va explicar.

El resultat va ser sorprenent. Al cap d’uns mesos els pacients que estaven lligats perquè eren perillosos van ser alliberats de les seves corretges, altres van poder prescindir d’alguns medicaments, i altres van rebre l’alta. Fins i tot el personal sanitari va començar a anar a treballar amb bon ànim.

En l’actualitat, aquest pavelló està tancat.

 

Assessorat per la Dra. M ª Carmen Martínez Tomás,  metgessa homeòpata i naturista.
Professora de la Universitat de Barcelona.
Divulgadora de la Medicina Conscient i professora de Tècnica Metamòrfica i Ho’oponopono

 

 

TEMES RELACIONATS: Ho’oponopono (i 2). Una eina de neteja i perdó

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
juny 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Darrers Tweets