VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Ho’oponopono (i 2)

Una eina de neteja i perdó

L’Ho’oponopono treballa sobre aquelles memòries subconscients que ens bloquegen o provoquen sofriment a la vida. Parteix de la idea que allò que ens esdevé arriba a nosaltres perquè pugui ser curat. Quan som capaços de fer-nos responsables, que no culpables, de la nostra creació, de la nostra realitat, el que l’Ho’oponopono ens proposa és alinear-nos amb la vibració de l’amor universal per demanar-li que netegi aquesta memòria i, d’aquesta manera, poder-la guarir.

Per l’ho’oponopono, les memòries són com una caixa de ressonància. Encara que estiguin ocultes a la consciència, vibren i surten a la llum en forma de relacions insatisfactòries, malalties, emocions que ens fan patir…

La bona notícia és que quan les detectem i acceptem que nosaltres n’hem estat creadors, podem sanar-les amb aquesta poderosa eina d’amor i perdó que ens arriba des de la tradició huna hawaïana i que coneixem com la variant auto-identitat de l’ho’oponopono.

 

Estudis científics han demostrat que el procés de perdó millora la salut cardiovascular.

 

Els 4 punts bàsics del Ho’oponopono

La Dra M ª Carmen Martínez ressalta els quatre punts bàsics de la pràctica de l’Ho’oponopono, basats en la seva pròpia experiència amb aquesta eina:

1. Ser conscients que som creadors absoluts de la nostra realitat, tant de la que ens agrada, com de la que no. Acceptar el cent per cent de responsabilitat sobre el que ens passa és el que ens proporciona el poder de canviar-ho.

Practicar Ho’oponopono no es redueix a recitar com un lloro les quatre paraules sanadores: Ho sento, perdona, t’estimo i gràcies. Cal sentir-ho i practicar-ho sincerament i amb plena consciència.

Si som conscients que hem perjudicat a algú, potser ens adonarem que a més de dir les quatre paraules hem de realitzar una acció, per exemple, restituir alguna cosa que li hem pres a aquella persona o disculpar-nos i demanar-li perdó. Potser que només així es netegi aquella memòria.

2. Practicar Ho’oponopono en un estat d’interiorització, perquè d’aquesta manera estem receptius i podem sentir al nostre cor què podem fer per ajudar a que es netegin les memòries.

Potser, mentre estiguem fent Ho’oponopono, sentirem que hem d’escriure una carta, o trucar a una persona…

 El procés de neteja i perdó no és una cosa superficial. Per això, és important estar atent, ser sincer amb un mateix i actuar en conseqüència.

3. Tenir confiança absoluta. És possible que passis dies practicant amb una memòria i aparentment no passi res o que no sàpigues si el que està passant té relació amb la teva pràctica.

Cal no tenir expectatives amb l’Ho’oponopono, has d‘acceptar que no saps res i que quan tu demanes que es corregeixi el que està tort, el resultat ja no depèn de tu, el dónes a la divinitat i acceptes que es corregirà de la millor manera per al bé de tots. Aquest és el nivell de confiança que es requereix.

4. Fer una neteja de totes les relacions de la nostra vida. Es tracta de fer Ho’oponopono amb totes les persones que han passat per la nostra vida des de la infantesa.

Podem apuntar en una llibreta els noms de les persones començant per la nostra família, amics i col·legues, i qualsevol persona, relació, record, creença, circumstància, emoció… que hàgim viscut i que encara ens faci patir en l’actualitat.

Després, per ordre de llista, dediquem uns minuts cada dia a netejar aquestes memòries i aquestes relacions. Per fer-ho, hem d’entrar en un estat meditatiu i dir, sentint-les, les quatre paraules guaridores pròpies de l’Hoponopono:

Ho sento, perdona, t’estimo i gràcies.

L’ideal és repetir aquest procés fins que en visualitzar la persona, el conflicte o situació que volem netejar en estat meditatiu ens sentim completament en pau.

La pregària de Morrnah Simeona

La Kahuna Morrnah Simeona, creadora de la variant d’Ho’oponopono que avui es practica, sobretot a occident i que coneixem com auto-identitària, ens proposa aquesta pregària per preparar la pràctica del Ho’oponopono.

“Diví Creador, pare, mare, fill, tots en un… Si jo, la meva família, els meus parents i avantpassats han ofès la teva família, parents o avantpassats en pensaments, paraules, fets i acccions, des de l’inici de la nostra creació fins al present, nosaltres et demanem perdó…
Deixa que això es netegi, purifiqui i alliberi; talla totes les memòries, bloquejos, energies i vibracions negatives i transmuta aquestes energies indesitjables en pura llum… I així s’ha fet “.

A continuació podem repetir les quatre frases: ho sento, perdona, t’estimo,  gràcies tantes vegades com ho creguem necessari.

Sanar el nen ferit

En Ho’oponopono ens movem en tres nivells de consciència i que podríem identificar com:
. El pare (ment supra conscient) energia divina, Déu o energia universal.
. La mare (ment conscient o intel·lectual).
. El fill (ment subconscient), el nen ferit de la psicologia actual o l’ombra de què parlava el  Carl Jung.

Quan practiquem Ho’oponopono i diem les quatre paraules guaridores, el que passa és que la mare (la nostra ment conscient o racional, la que detecta la situació dolorosa), li demana al pare (la ment supra conscient o espiritual, jo superior o divinitat), que curi al fill (la ment subconscient o emocional).

En realitat, el supraconscient el que fa, a través de la responsabilitat, el perdó, l’amor i l’agraïment que expressem, és alinear-nos amb l’energia universal o divina.

Ajudar els altres

En Ho’oponopono el treball de neteja, perdó i sanació es fa sempre sobre un mateix. No obstant això, si entenem que també som responsables del sofriment dels altres, perquè tots estem relacionats i res dels que es presenta a la nostra realitat ens és aliè, i volem ajudar a algú, podem realitzar Ho’oponopono per netejar aquesta part de nosaltres que ha creat aquest sofriment o aquest malestar en aquesta persona. Els resultats poden arribar a ser realment sorprenents, com així ho il·lustra l’experiència del Dr. Len.

 

Assessorat per la Dra. M ª Carmen Martínez Tomás,  metgessa homeòpata i naturista.
Professora de la Universitat de Barcelona.
Divulgadora de la Medicina Conscient i professora de Tècnica Metamòrfica i Ho’oponopono.

 

TEMA RELACIONAT: Ho’oponopono: L’art de sanar conflictes i trobar la pau interior

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
febrer 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
Darrers Tweets