VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Hivern

Temps de recolliment i calma

La medicina xinesa considera que cada estació de l’any està regida per un element i que aquest confereix a tota la natura, persones incloses, tota una colla de característiques. Per tal de sentir-nos bé ara, a l’hivern, ens hem d’harmonitzar amb l’element aigua i això passa pel recolliment i la interiorització. L’hivern és temps de pausa.

Han passat les festes i en molts de nosaltres apareix una sensació estranya, com de buidor, fins i tot podem notar cert decaïment en l’estat d’ànim.

Probablement, aquest temps de celebracions ens ha portat a expandir-nos, a relacionar-nos molt, massa i tot potser, a passar hores al carrer, fent compres, mirant aparadors… Quan, en realitat, el que el nostre organisme ens demana és una mena d’hivernació.

El benestar esdevé quan estem en harmonia en tots i cadascun dels elements.

La natura dorm

Per a la medicina xinesa a l’hivern ens hauríem de donar el gust de prendre’ns la vida amb molta calma. És una època per descansar, reposar, meditar…

De fet, es tracta de reservar-nos, recollir energia de cara a la propera estació, la primavera.

Com la natura, que descansa, així també hauríem de fer les persones per sentir-nos bé en l’època del fred.

L’estació dels ronyons

L’ òrgan de l’element aigua són els ronyons. Aquests governen l’aigua del cos i són els encarregats de filtrar i distribuir tots els líquids de l’organisme.

Els que es poden reciclar, els envien cap els pulmons, i els que s’han d’eliminar van a parar a la bufeta de l’orina per ser expulsats.

Quan l’energia del ronyó o de la bufeta de l’orina és dèbil, es poden tenir problemes d’incontinència, sobre tot a l’hivern i de nit.

A nivell emocional, l’energia del ronyó s’associa amb la por. El seu antídot és la confiança

Quan l’energia del ronyó no circula de forma adequada podem patir tota mena de trastorns: lumbàlgies, manca de memòria, vertígen, otitis, esgotament, ciàtica, còlics, hemorroides…

La medicina xinesa preveu tractaments amb acupuntura, fitoteràpia, olis essencials i exercicis de txi-kung per tal de reforçar l’energia del ronyó i eliminar els bloquejos que podem estar patint.

El sentit associat als ronyons és l’oïda i l’òrgan, la bufeta de l’orina.

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
març 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Darrers Tweets