VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Grafoteràpia (II)

Exercicis d’escriptura sanadors

A partir d’una analisi grafològica, el grafoterapeuta prescriu una colla d’exercicis d’escriptura. Practicar-los de manera continuada ens pot ajudar a superar una bona quantitat de problemes tant físics com emocionals.

La grafoteràpia no pretén canviar la personalitat de les persones sinó ajudar-les a modificar aquelles actituds o comportaments negatius, siguin de l’índole que siguin, que els impedeixen evolucionar o gaudir de la seva vida: pors, obsessions, timidesa, incapacitat per prendre decisions, addiccions, fòbies, etc.

D’altra banda, els problemes relacionats amb l’escriptura i la forma d’escriure (escriptura il·legible, desordenada, males postures del cos o la mà …) també es poden tractar amb exercicis de grafoteràpia.

De l’anàlisi a la cura

La grafologia analitza la personalitat de les persones a través de la seva escriptura i signatura. El grafòleg Vicente Lledó va anar un pas més enllà partint de la idea que si podem detectar l’estat físic i emocional analitzant l’escriptura, amb exercicis grafològics de reeducació es podrien tractar els trastorns que afectaven les persones.

Lledó va realitzar el seu treball de recerca durant més de trenta anys i després d’analitzar centenars d’escriptures va arribar a relacionar cada traç amb una funció i una zona del cos humà.

Els traços són 12, cada un d’ells representa una de les dotze funcions bàsiques de l’ésser humà i cada un té també un significat psicològic.

L’essència de traç

El professor Lledó també va descobrir, a més, que existeix l’anomenada essència de traç, és a dir, cada traç s’ha de fer d’una manera determinada perquè la funció que representa es desenvolupi de forma adequada.

Un grafoterapeuta experimentat pot determinar les anomalies que presenta la persona en la seva escriptura i, per tant, en el seu organisme o nivell psicològic, i prescriure exercicis per corregir-les i, en conseqüència, aconseguir el seu reequilibri.

El moviment del llapis o bolígraf en lliscar sobre els diferents punts cardinals del full, en pujar, baixar, avançar o tornar, equivalen al comportament de la persona en la seva vida diària.

No només la lletra

En una anàlisi grafològic no només s’estudien els traços de l’escriptura, hi ha tot un seguit d’elements que també es tenen en compte, tant per fer un diagnòstic, com per prescriure exercicis de correcció.

Així, en estudiar l’escriptura d’una persona s’observa:

• El traçat. S’entén dins d’aquest apartat el conjunt que formen els traços, les lletres, les paraules, etc. d’un escrit. Tot això representarà les vivències d’aquesta persona.

Es té en compte la forma de cadascuna de les lletres, es dóna un significat a la manera de fer les corbes, les rectes, les majúscules, minúscules, els números i també es té en compte el text, les línies, les paraules, la signatura

Fins i tot es valora la velocitat de l’escriptura, l’alçada de les lletres, etc. Tots i cada un d’aquests elements té un significat i aporta informació de la persona i de la seva problemàtica.

• L’intraçat. Tot allò que no està escrit també contribueix al diagnòstic: els marges, els espais que deixem entre les lletres, les paraules, les línies i els paràgrafs, la disposició del text en el paper

El color de la tinta i la personalitat

El color que fem servir de manera preferent per escriure també aporta informació sobre la nostra personalitat i se sol tenir en compte quan es fan anàlisis grafològics, sobre tot en el món empresarial.

. Tinta negra. Solen emprar-la persones formals, enèrgiques i voluntarioses, encara que amb certa tendència al pessimisme i que encaixen malament les critiques.

. Tinta vermella. Persones molt intenses, dinàmiques i molt creatives. Són líders nates, amb certa tendència a l’agressivitat. És poc adequada per a l’escriptura habitual ja que pot provocar nerviosisme.

• Tinta verda. Són persones que s’adapten bé a les situacions i que busquen realitzar-se en tot allò que emprenen. És un color relaxant a nivell mental.

• Tinta blava. Com que és la més usual no se sol interpretar. En realitat, s’interpreta sempre qualsevol altre color que no sigui aquest, precisament per no ajustar-se al “normal”, que és el blau.

La grafoteràpia també ha tingut detractors al llarg de la història, ja que algunes associacions de grafòlegs no reconeixen que s’hagin demostrat els plantejaments de la grafoteràpia.

Temes relacionats:

. Grafoteràpia (I). Millorar la nostra salut a través de l’escriptura

 

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
març 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Darrers Tweets