VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Grafoteràpia (I)

Millorar la nostra salut a través de l’escriptura

La grafoteràpia es basa en l’anàlisi grafològic de l’escriptura per ajudar les persones a millorar la seva salut i els seus conflictes emocionals. Un cop coneguda la problemàtica, s’ajuda a superar-la a través d’exercicis grafoterapèutics especialment dissenyats per a això.

Segons la grafologia, la nostra escriptura és un fidel retrat de nosaltres mateixos. La nostra lletra i la manera en què la plasmem sobre el paper reflecteixen la manera que tenim d’entendre la vida i com ens comportem en el dia a dia.

Analitzant la lletra es pot saber quins són els nostres punts febles, les dificultats amb què ens trobem a l’hora de desenvolupar-nos i què ens impedeix assolir els nostres objectius.

Un cop fet l’anàlisi grafològic, la grafoterapia, a través d’exercicis d’escriptura específics que ens ajudaran a modificar la nostra manera d’escriure, pot aconseguir solucionar moltes de les nostres dificultats, conflictes i, fins i tot, algunes malalties físiques.

Mitjançant l’anàlisi grafològic també es pot saber quin tipus de trastorns psicosomàtics podem patir.

Una ciència antiga

La grafologia, és a dir, l’anàlisi de l’escriptura i diagnòstic psicològic de les persones a través d’aquesta, és una ciència que s’estudia des de fa segles.

L’anàlisi de l’escriptura s’ha utilitzat i es segueix usant com a test psicològic en la selecció de personal de les empreses, per validar signatures bancàries, en informes pericials per autenticar documents…

L’aportació de Vicente Lledó

El que no s’havia plantejat amb rigor científic fins que el grafòleg espanyol Vicente Lledó va crear la ‘Grafoterapia Racional’ (grafoteràpia dins de la ‘Grafologia Racional’), era la possibilitat de tractar els trastorns de les persones reeducant la seva escriptura.

El professor Lledó va partir de la idea que si la nostra escriptura reflecteix de forma directa i automàtica el nostre estat físic i emocional, reeducant la manera d’escriure també seria possible influir en l’estat d’ànim i en la salut.

Trastorns que es poden tractar

Entre les problemàtiques que la grafoteràpia pot ajudar a corregir destaquen:

• Controlar mals hàbits alimentaris i d’estil de vida perjudicials, així com addiccions de diversa índole, estats de preocupació …

• La dislèxia (deficiència de la lectura, l’escriptura i l’aprenentatge) i la diagrafia (mala lletra).

• Millorar problemes de falta de concentració, dispersió, desordre, hiperactivitat, manca de memòria…

• Ajudar a superar estats d’ànim depressius.

• Elevar l’autoestima.

• Millorar trets de la personalitat com timidesa, inseguretat, agressivitat, irritabilitat, impaciència

• Superar fòbies.

• Eliminar l’ansietat, l’estrès

A nivell físic, aquesta disciplina també s’ha mostrat eficaç en el tractament, entre d’altres, de malalties de caràcter psicosomàtic com: asma, càlculs renals i biliars, cel·lulitis, conjuntivitis, èczemes, gastritis, herpes, obesitat, sinusitis, varius, etc.

 

Assessorat per: Fernando F. Ruiz, grafoterapeuta de l’Institut Grafològic Forense www.psicograf.com

Temes relacionats: . Grafoteràpia II. Exercicis d’escriptura sanadors

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
març 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Darrers Tweets