VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Flow (2)

Idees per viure experiències de flux

Quan fluïm, la tasca que estem realitzant, sigui quina sigui, ens manté completament absorts, perdem la noció del temps i, en acabar, ens sentim eufòrics i satisfets amb nosaltres mateixos perquè hem assolit un repte i hem posat a prova les nostres habilitats. Però, és possible crear situacions de flux? Ho veiem.

És probable que a molts de nosaltres ens sigui fàcil fluir quan fem tasques que ens agraden, però què passa quan es tracta d’activitats rutinàries o avorrides, com fer cua per agafar l’autobús, parlar amb algú que no ens cau bé o fregar els plats?

I, tanmateix, aconseguir entrar en un estat de ‘flow’ en qualsevol circumstància és, precisament, la gràcia d’aquesta tècnica i el que ens pot ajudar a sentir-nos millor amb nosaltres mateixos i amb la nostra vida.

Els experts en el tema asseguren que és possible entrenar-se per augmentar les nostres experiències de flux, sigui quina sigui la tasca que estem desenvolupant.

Es tracta de prendre’s cada moment com un repte i trobar la manera de superar-lo”.

6 suggerències per xalar amb la teva vida

1.  Posar atenció. L’atenció és l’avantsala de la concentració i ambdues són indispensables per a fluir. Per això, sigui el que sigui el que estem fent, posem-hi atenció, sentim l’acció, no deixem que la ment ens transporti a un altre lloc i ens impedeixi gaudir d’aquest moment present: és l’únic que tenim!

2.  Conèixer els nostres interessos. Fer una llista amb les coses que ens apassionen ens facilitarà poder dirigir el nostre esforç a millorar les nostres habilitats en elles.

3. Tenir cura del temps lliure. La sensació que sempre ens falta temps per fer les coses que ens agraden pot ser real, però molts de nosaltres hem de reconèixer que perdem moltes ocasions de gaudir dels nostres hobbies passant hores en estat vegetatiu davant del televisor.

Regular les nostres hores lliures donant espai a diferents activitats ens ajudarà a guanyar ocasions de flux”.

4.  Aprendre a escoltar. Les converses són grans moments per experimentar el ‘flow’, però perquè així sigui hem d’aprendre a estar totalment presents en elles, escoltar l’altra persona concentrant-nos en el que ens diu sense interrompre, fer-li preguntes, mirar als ulls, somriure …

5. Obrir la ment. Perquè alguna cosa canviï, hem de començar per fer-ho nosaltres. Així, les experiències de flux ens arribaran sempre que siguem capaços de donar-los espai, de provar coses noves, d’estimular-nos per no deixar mai d’aprendre.

6.  Moure’s. Ballar, córrer, caminar…

Marcar-se objectius en els quals el cos hi estigui involucrat ajuda a fluir”.


Temes relacionats: Flow (1) Estats de flux que ens fan gaudir de la vida

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
març 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Darrers Tweets