VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Feng Shui (I)

Entrevista amb Maria Rosa Pérez i Núria Escarré, consultores de Feng Shui

“El Feng Shui és l’art d’organitzar el nostre entorn”

El Feng Shui és un art d’origen xinès que persegueix crear espais harmònics, en els quals hi hagi un bon flux d’energia que propiciï el benestar de la persona en tots els àmbits. En parlem amb dues especialistes: Maria Rosa Pérez i Núria Escarré, consultores de Feng Shui.

Maria Rosa Pérez i Núria Escarré són consultores de Feng Shui a Devas SCP, a més de fisonomistes, expertes en simbologia aplicada a la personalitat, i terapeutes en flors de Bach. Ens diuen que el Feng Shui es podria definir com “L’art que tracta d’organitzar el nostre entorn per millorar la nostra qualitat de vida. Estudia les energies “txi” que ens envolten i com ens afecten. Depenent del flux de les energies “txi” i de la seva qualitat, trobarem l’harmonia i l’equilibri a les nostres vides”.

.  Quins són els seus orígens?

Tots els autors estan d’acord en afirmar que els seus orígens se situen a la Xina, fa més de tres mil anys. Inicialment, s’utilitzava per trobar el millor emplaçament per a les tombes dels difunts. Els xinesos creien que els avantpassats portarien prosperitat als descendents.

. Però amb el temps va passar a la vida diària…

Sí, concretament va evolucionar cap a la localització i ubicació del propi habitatge, tenint en compte els corrents del vent, la proximitat de l’aigua i, a un nivell intuïtiu, amb quina sensació experimentàvem amb el ”txi” del lloc. Si era beneficiós per als difunts, havien de provar si també ho era per als vius.

. Quina és la seva base filosòfica?

Parteix de la base que és possible modificar el “txi” que ens envolta per augmentar les possibilitats de realitzar els nostres objectius i plans de futur. És a dir, per trobar l’equilibri personal a través del nostre entorn, per poder créixer, prosperar i ser feliços en qualsevol lloc.

 

Allò que ens envolta manifesta la nostra situació del moment i els canvis que apliquem a l’exterior ens ajuden a canviar interiorment”.

 

El mapa bagua

. Què hauríem de saber del Feng Shui  per entendre la importància d’aplicar-lo? 

Nosaltres utilitzem el mapa bagua com eina per transformar el nostre entorn. El bagua és un plànol senzill dividit en nou caselles (zones), on vuit d’elles representen vuit aspectes de la nostra vida i la novena representa el centre. Observem i estudiem com el “txi”es mou per les diferents zones. Tots volem trobar la parella ideal, tenir la feina que ens agrada, gaudir de bona salut… La pràctica del Feng Shui ens ajuda a posar el “txi” en positiu per aconseguir-ho.

. Els occidentals podem captar fàcilment la subtilesa d’aquest art?

Tothom pot captar els avantatges del Feng Shui, ja que se centra en estudiar i transformar l’energia (“txi”) que ens envolta. El “txi”està a totes les matèries, fent que tot ens influenciï. Quan modifiquem alguna cosa del nostre entorn, som capaços de percebre el canvi; ens passa sense que en siguem conscients. Amb el Feng Shui, però, tenim la possibilitat de dirigir els canvis en la direcció que creiem més convenient.

. Algunes persones potser poden confondre el Feng Shui amb un art decoratiu, consistent en posar quatre coses en un lloc concret i ja està. Com els podem treure d’aquesta confusió?

La decoració forma part del Feng Shu. A l’hora de realitzar un estudi, però, també tenim en compte la ubicació de l’habitatge, l’entorn, la forma del plànol, l’energia (“txi”) de l’espai que hem de estudiar…

 

El Feng Shui necessita tan la complicitat de la persona que vol realitzar un estudi com la saviesa i les tècniques de la pròpia disciplina per aconseguir els canvis desitjats”.

 

 Temes relacionats:

. “El Feng Shui pot arribar a millorar tots els aspectes de la nostra vida”

One Response to “Feng Shui (I)”

  • Albert Rossell:

    La veritat és que la primera vegada que vaig sentir això del Feng Shui em va sonar ben estrany. Tot i així, vam aplicar-lo a casa nostra i les coses van millorar molt. En els següents dos pisos on hem viscut, hem fet els corresponents estudis de Feng Shui i ara no canviaríem res per res del món.

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
març 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Darrers Tweets