VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Entrevista a Albert Rossell Director de l’agència de comunicació MindandBody.es

L’objectiu de fons de Mind and Body és divulgar i prestigiar les teràpies naturals”

Albert_RossellAlbert Rossell és periodista i emprenedor. Dues paraules que amb els temps que corren en el món del periodisme tenen el seu mèrit. Ens vam conèixer en un curs de Comunity management al Col·legi de Periodistes, ell ja tenia clar que volia posar en marxa una agència de comunicació dedicada al sector de les teràpies i la salut natural, i jo ja feia un temps que havia creat Colors. El nostre va ser un “amor professional a primera vista” i avui puc dir ufanosa que sóc una de les persones que col·labora a Mind and Body, la primera agència de comunicació del país que treballa en exclusiva en el sector de les teràpies i la salut natural.

“Ja feia anys que tenia un cuquet dins meu que em demanava que muntés una empresa”, ens explica l’Albert Rossell. Una empresa que per la seva formació en Periodisme i per la seva experiència treballant en gabinets de premsa no podia ser d’altre que un gabinet de comunicació. En aquesta entrevista en explica com va decidir que l’agència es dediqués al sector de les teràpies naturals i com han estats aquests primers mesos de Mind and Body.

 

Tret diferencial

Per què una agència de comunicació dedicada a les teràpies i la salut natural?

Quan la veu interior va començar a demanar-me a crits que em posés les piles, vaig contactar amb l’Albert Riba, un amic entès en el món de l’emprenedoria. De les moltes preguntes que em va fer, una va ser definitiva: “D’empreses com la que vols muntar, quantes n’hi ha?”. Moltíssimes”, li vaig respondre. Aleshores, ell va sentenciar: “Doncs ja estàs pensant com pots diferenciar-te”. Vaig estar-hi donant voltes dies i dies, sense èxit. Finalment vaig fer el que acostumo a fer en aquestes ocasions: anar-me’n a dormir, demanant que la resposta se m’aparegui en somnis.

I va aparèixer?

I tant! Aquella mateixa nit em vaig despertar a les 5 de la matinada. Havia de ser una agència que donés servei al sector de les teràpies i la salut natural. Jo n’era usuari i cada vegada m’interessava més aquest camp. Molta gent em mirava com si fos una rara avis quan parlava d’aquests temes. Això volia dir que el sector necessitava potenciar la divulgació i millorar la comunicació.

Com definiries els objectius de l’agència?

Sempre dic que l’objectiu de fons de MindandBody.es és divulgar i prestigiar les teràpies naturals. Aquelles teràpies que m’havien anat bé a mi, també podien ser útils per a moltes d’altres persones. Només calia que aquestes persones ho sabessin i per això era necessari que les empreses apostessin per la comunicació.

 

Especialització: La clau

Albert_preparant_gravacio_video
Quins són els punts forts de Mindandbody.es?

Tot gira al voltant de l’especialització. L’especialització permet conèixer millor quins són els mitjans de comunicació i els periodistes de referència que informen sobre teràpies naturals i creixement personal; quins bons programes hi ha a la ràdio i a la televisió per gestionar-hi una entrevista; quins són els portals d’internet més rellevants; i quins són els millors llocs per invertir-hi en publicitat.

I també és bo de cara al client…

Exacte, l’especialització també fa que puguem parlar un mateix idioma amb el client: sabem en quines empreses grans es volen emmirallar, coneixem els mitjans de comunicació que segueixen els professionals del sector i ens sonen tots els interessos, necessitats i dubtes que ens volen traslladar.

 

Quins trets distintius destaquen a l’agència respecte d’altres opcions?

Som l’única agència de comunicació adreçada al sector de les teràpies naturals. No n’hi ha cap altra que es dediqui a fer que els professionals de les teràpies naturals siguin notícia als mitjans de comunicació (que els entrevistin, que els publiquin un article divulgatiu, que sàpiguen on pot aparèixer una informació enviada via nota de premsa…). Quan feia l’estudi de mercat, l’única empresa similar que vaig trobar al món era a Montreal, al Quebec.

“Pel fet de ser usuaris de les teràpies, entenem i sabem explicar com actuen, millor del que ho pot fer un gran professional de la comunicació però que sigui profà en la matèria”.

El client Mind and Body

Quin tipus de clients se sentiran còmodes sota el paraigua de MindandBody.es?

Aquesta és la pregunta clau. Ens adrecem a grans centres de teràpies naturals; instituts de psicologia;  balnearis; laboratoris homeopàtics, empreses de dietètica, nutrició, alimentació ecològica; fabricants d’infusions; laboratoris de plantes medicinals; etc.

En algun moment, però, apareix la competència…

Doncs sí,  perquè en aquest ampli sector –com en tots–, també hi ha empreses mitjanes i grans. És quan arribem a companyies d’una determinada dimensió que topem amb les agències de comunicació generalistes. Són agències els clients de les quals són de sectors diversos i que només es fixen en si l’empresa supera una determinada facturació a l’hora d’anar a oferir-los els seus serveis. En aquests casos, sí que tenim competència i és quan a MindandBody.es–que encara és un projecte jove– hem de tornar a fer-nos valer per la nostra especialització. 

 “A part dels serveis propis d’un gabinet de premsa, també creem continguts per als webs i blocs de les empreses, i dissenyem estratègies de comunicació 2.0 i gestionem les seves xarxes socials”.

Un any en marxa

Marc_Albert_Conxita

L’equip Mindandbody.es: Marc Mañé, Albert Rossell i Conxita Parra

Quin és el balanç que fas d’aquest primer any com emprenedor?

Podem dir que hem assolit els objectius més optimistes que estaven fixats en el pla d’empresa i que hem arribat al punt d’equilibri. És a dir, després d’haver-ho pagat tot cada mes, a mi com a director de MindandBody.es em queda un sou similar al que tenia abans, quan treballava per a una gran multinacional.

Però tu no estàs sol…

Per sort, no! En els projectes de xarxes socials, treballem conjuntament amb en Marc Mañé i, per tant, ell també es guanya una mica millor la vida. A tu, Conxita, no cal que et digui que aportes valor en elaborar continguts i que espero que cada vegada vagis participant en més projectes nous. Si tot segueix així de bé, aviat s’haurà de reforçar l’equip.

 

Com veus el sector ara que t’hi mous contínuament?

Amb moltes ganes de fer divulgació i amb moltes ganes d’arribar a d’altres persones, però amb poques idees de com fer-ho. Amb molta necessitat de demostrar científicament que allò que fan funciona, però amb pocs recursos per finançar la recerca i amb pocs mitjans per influir en les autoritats sanitàries. Lamentablement els que mouen els fils de la salut són unes altres grans companyies, que omplen els seus discursos de responsabilitat social corporativa amb paraules boniques, però que pensen més en el compte de resultats que no pas en les persones a les quals se’ls acabarà subministrant la medicació.

Mirant endavant

Què t’agradaria que passés en el sector en els propers anys?

Molta gent parla de la necessitat de regular el sector. Jo sóc del parer que el fet que un professional o una empresa acompleixi els requisits exigits en un decret no determina la seva capacitat de sanar. Com més normalitzades estiguin les teràpies, més fàcil serà detectar els venedors de fum que tant mal fan. Acabaran caient pel seu propi pes. M’agradaria que hi haguessin més professionals sanitaris que veiessin amb millors ulls les teràpies naturals i la seva capacitat de complementar-se amb la medicina convencional. Per sort, cada vegades hi ha més metges, infermeres i fisioterapeutes que es formen en teràpies i les posen en pràctica. Això dóna més seguretat i confiança a l’usuari.

 

“Crec que és necessari que acabin les crítiques entre unes i unes altres teràpies. No cal tirar pedres al teulat dels col·legues de sector. Ja hi ha prou detractors fora! “

 

Albert_Rossell_3Com t’imagines el futur de MindandBody.es?

Tard o d’hora, l’agència s’estructurarà en dues grans branques: comunicació on line i comunicació off line. La primera es dedicarà a crear continguts web de tota mena i a gestionar la comunicació 2.0 de les empreses. La branca de comunicació off line seguirà prestant els serveis de gabinet de premsa per a què l’activitat dels clients acabi essent notícia als mitjans. També establirà acords amb mitjans de proximitat i crearà programes de ràdio o televisió i suplements de publicacions per a què les petites empreses o els professionals –ara no són el públic objectiu de l’agència– hi puguin tenir cabuda i puguin fer arribar els seus missatges als clients potencials més propers.

Et planteges una expansió fora de Catalunya?

Crec que en poc més d’un any estarem preparats per donar servei a empreses de diferents ciutats espanyoles. A Madrid hi ha grans companyies (allí ja hem iniciat contactes amb professionals que poden acabar formant part de l’agència). A Saragossa hi ha diversos laboratoris homeopàtics (només n’hi ha un en tota Catalunya). Al País Basc hi ha força empreses de dietètica. Al País Valencià, destacats negocis de plantes medicinals…  Algunes empreses exportadores voldran que els coordinem la comunicació en els altres països. I també hi haurà empreses estrangeres que necessitaran una agència especialitzada que els defineixi l’estratègia de comunicació aquí.

 

“Si tot segueix anant com fins ara, en quatre anys hi haurà sis persones treballant full time a MindanBody.es”.

 

4 Responses to “Entrevista a Albert Rossell Director de l’agència de comunicació MindandBody.es”

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
gener 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Darrers Tweets