VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

“El Reiki és l’energia de l’amor”

Entrevista a Fanny y Arturo Lafuente, mestres de Reiki

La Fanny i l’Arturo Lafuente fa 23 anys que apliquen i ensenyen Reiki, un sistema de sanació que empra l’energia de l’univers per guarir les persones.

La Fanny i l’Arturo, directors del centre Espai evolutiu. Són autors del llibre “Reiki sistema de sanació basat en la força de l’amor” i fins al dia d’avui han iniciat en aquesta teràpia a unes 3.000 persones “entre ells, a bastants metges i infermeres, algunes de les quals han propiciat que actualment s’estigui aplicant en molts hospitals de tot l’estat espanyol”, ens diuen.

• Es diu que el Reiki és energia universal canalitzada, què vol dir això exactament?
Tot el que ens envolta és energia, i en l’univers hi ha un tipus d’energia molt especial que és la que vibra a la freqüència més alta i més subtil, que és l’energia de l’amor incondicional. En el Reiki, l’únic que fem és posar-nos en aquesta mateixa freqüència vibratòria, sentint dins nostre aquest tipus d’amor, i automàticament connectem amb ella. En aquest moment, li demanem mentalment que flueixi a través del nostre cos i de les nostres mans, per ajudar-nos a nosaltres mateixos i als altres. És així de simple.

Ser canal de Reiki

• Què significa convertir-se en canal de Reiki i i quins avantatges té per a la persona?
Per convertir-se en un canal d’aquesta disciplina la persona ha d’haver estat iniciada per un mestre de Reiki. El que fa aquesta iniciació és netejar tots els nadis i meridians que tenim al nostre cos, perquè l’energia pugui fluir lliurement. Els avantatges que té, tant per a la persona que el dóna com per a la que el rep, són innombrables, ja que aquesta energia sana i actua a tots els nivells: físic, emocional, mental i espiritual, i a més produeix una gran obertura de consciència a nivell personal.

“El Reiki ens va introduir en el món espiritual, produint canvis molt profunds en tota la nostra escala de valors. Ens va convertir en un altre tipus de persones molt més felices del que érem abans i per a nosaltres és una gran alegria el poder-lo compartir cada dia amb altres éssers humans”.

• S’ha de tenir alguna preparació per ser canal de Reiki?
Qualsevol persona pot esdevenir un canal de Reiki, i no cal tenir cap preparació especial. Ho pot fer des d’un nen a una persona d’avançada edat, i un cop que s’està iniciat és per a tota la vida, no es perd mai.

Tres nivells diferents

• Què és una iniciació de primer nivell?
Les iniciacions de Reiki són un petit ritual en el qual el mestre fa fluir sobre la persona que està rebent la iniciació una gran quantitat d’energia, que neteja el nostre cos a nivell energètic. Així, quan la persona vulgui canalitzar l’energia a través seu, aquesta fluirà lliurement.

• Quants nivells hi ha?
Al sistema Usui Tradicional hi ha tres nivells, en el primer l’energia actua a nivell físic, en el segon a nivell emocional i mental, i en el tercer que és el mestratge actua a nivell espiritual.

• En què ens pot ajudar rebre Reiki? I aplicar-lo?
Tant la persona que el dóna com la que el rep es beneficien d’aquesta energia. De fet, es tracta d’energia divina, la que ho ha creat tot i, per tant, és súper intel·ligent. Aquesta energia sap molt bé on ha d’actuar per tal que es vagi produint la sanació a nivell físic, emocional i mental. Nosaltres simplement actuem com un canal, el ‘mèrit’ de la sanació és d’aquesta energia que, a més de guarir-nos, ens fa prendre consciència de nosaltres mateixos, dels nostres pensaments i de les nostres emocions. Així, d’una forma gradual i suau, anem convertint-nos en persones molt més felices amb nosaltres mateixes i amb el nostre entorn.

Un camí de creixement personal

• És cert que el Reiki pot ser un camí de creixement personal?
Nosaltres sempre diem que el Reiki és un dels millors sistemes de creixement personal que hi ha, ja que és la pròpia energia la que ens fa veure i viure la nostra vida d’una forma completament diferent. Quan un pren consciència que hi ha alguna cosa més i que aquesta cosa està sempre a la nostra disposició per ajudar-nos, et podem assegurar que fas un canvi, ja no tornes a veure les coses com abans, allunyes de tu tot tipus de pensaments negatius: odi, rancor, ira, etc., i comences a funcionar des d’aquest amor incondicional sobre tot cap a tu mateix. Comences a estimar de veritat, a voler el teu entorn i a sentir que tot ésser vivent forma part de tu i això sempre t’aporta felicitat interior. Aquest sentiment interior és molt difícil d’explicar amb paraules.

• Per què són tants diferents les durades i preus dels cursos?
Des de sempre hem tingut la idea que el Reiki ha d’estar a l’abast de tots. A més a més, al tractar-se d’un mètode molt senzill, creiem que l’enseyament s’ha de fer fàcil. No hem d’oblidar que les coses com més simples són, millor funcionen. Tenim més que comprovat que els cursos curts són els ideals, perquè en ells el que fem és explicar la tècnica, després hi ha el treball personal de cada un amb aquesta energia. De fet estem veient constantment que en els cursos llargs s’expliquen massa coses que no tenen res a veure amb aquest tipus de teràpia. Pel que fa als preus, nosaltres tenim la idea que han de ser assequibles a tot tipus d’economies, qualsevol persona ha de poder ser un canal de Reiki. Per aquest motiu, des de sempre hem cobrat pocs diners per cada nivell i mai ens ha semblat bé que es cobrin preus que no tenen justificació. Respectem el que puguin fer altres mestres de Reiki en aquest sentit, però no ho compartim.

Temes relacionats:
Novetat editorial: ‘Guía fácil de Reiki’

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
maig 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Darrers Tweets