VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Dia de la Terra

El nostre planeta mereix atenció

Diumenge 22 d’abril celebrem el dia de la Terra, una diada que persegueix conscienciar-nos de la necessitat de cuidar i protegir el planeta on vivim, tenint cura dels seus recursos i donant prioritat a les activitats que en preserven els ecosistemes, el medi ambient i les espècies que l’habiten. A Barcelona l’activitat més destacada per celebrar aquest dia es la Fira de la Terra, que omplirà amb les seves propostes eco-sostenibles el passeig Lluís Companys i el parc de la Ciutadella.

El dia de la Terra va néixer l’any 1970 als Estats Units, de la mà del senador demòcrata Gaylord Nelson, engrescat en trobar una manera de conscienciar la població nord-americana de totes les amenaces que patia el medi ambient i el planeta Terra.

Gràcies a la feina de Nelson i a la pressió social, el govern dels Estats Units també va crear l’Environmental Protection Agency (Agencia de Protecció Ambiental) i diverses lleis de protecció del medi ambient.

Avui, més de 40 anys després del primer Dia de la Terra, nombrosos països arreu del món celebren aquest diada.

 

Vida sostenible

Educar i informar sobre la situació del medi ambient avui és una de les tasques principals que els ecologistes realitzen el dia de la Terra.

Per això s’avalua en quina situació de contaminació es troben l’aigua, l’aire i el sòl. També es posen sobre la taula dades sobre la situació dels ecosistemes, les espècies d’animals i plantes en perill d’extinció i la necessitat de preservar aquells recursos del planeta que no són renovables.

Incentivar el reciclatge, protegir les espècies en perill d’extinció, preservar els recursos naturals que es poden esgotar, prohibir l’ús de productes químics pel medi ambient… són algunes de les solucions que es poden prendre i que cal que la gent conegui.

A Barcelona, Fira per la Terra

Com cada any i ja en van 17, a Barcelona, coincidint amb el Dia de la Terra se se celebra la Fira de la Terra – Mercat de la Terra al Passeig Lluís Companys i al Parc de la Ciutadella.

Dissabte 21 i diumenge 22 tota una bona colla d’entitats i col·lectius de tota mena es troben en aquesta Fira-Mercat que té com a objectiu: “Cridar l’atenció sobre les agressions que la societat moderna fa als sistemes naturals i socials i per proposar formes de comportament respectuosos, cooperatius i  solidaris”, tal i com podem llegir al web dels organitzadors.

A la Fira-Mercat per la Terra podreu trobar articles de producció local i tota mena de serveis que tenen en comú ser respectuosos amb les persones i els sistemes naturals.

Es dóna especial cobertura a la producció local artesana que sigui respectuosa amb la natura i les persones. I no es permet la revenda de productes de consum.

A més de les parades d’artesans, entitats, institucions i ONG’s, durant la Fira-Mercat també hi haurà conferències, tallers, conferències i espectacles.

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
febrer 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
Darrers Tweets