VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Autohipnosi

Una ajuda per assolir fites

Fer front a la por o a l’ansietat, superar l’insomni, deixar de fumar, aprendre a ser més assertius… Són algunes de les aplicacions de l’autohipnosi, una eina que qualsevol persona pot aprendre i fer servir per millorar la seva qualitat de vida.

L’autohipnosi és una tècnica que neix a partir de la hipnosi i que, com aquesta, ens ajuda a assolir un estat de gran relaxació de forma ràpida i eficaç.

En un segon nivell, aquestes disciplines potencien l’habilitat de distanciar-nos de nosaltres mateixos i dels nostres problemes mentre romanem completament alerta.

“Es tracta d’una forma de reorientar l’organisme cap a un estat que afavoreix el control sobre les reaccions involuntàries”.
Noelia Moreno, psicòloga i especialista en hipnosi.

Un exemple: Volem deixar de fumar, però només el fet de plantejar-nos-ho ens omple d’angoixa i fa que encara fumem més. Amb la hipnosi podem assolir objectius que amb la força de voluntat no hem estat capaços de conquerir.

Es pot aprendre

Tothom pot arribar a practicar l’autohipnosi i experimentar el seus beneficis sempre que s’hagi sotmès a una bona preparació amb l’ajuda d’un professional experimentat.

Abans de poder fer-la pel nostre compte necessitarem un mínim de pràctica i certa constància. Per sort, ha moltíssimes tècniques que podem combinar fins trobar la que millor ens funcioni.

Per a què serveix

Pot tractar nombroses problemàtiques. Aquestes són les més destacades:
• Dolor: Pot ajudar a controlar el dolor en casos de problemes articulars, cefalees, síndrome premenstrual, malalties oncòlogiques, fibromiàlgia, intervencions odontològiques…

• Estrès i ansietat: Ajuda a controlar i eliminar l’estrès i l’ansietat davant de situacions d’estrès postraumàtic, trastorns d’ansietat, fòbies, obsessions…

• Resposta emocional: Pot ajudar a millorar l’autoestima, la sensació de seguretat, superar estats depressius …

• Eliminació d’addiccions: Tabac, cocaïna, alcohol, joc …

• Trastorns d’índole diversa: Alimentació, disfunció sexual, insomni i altres alteracions del son…

• Altres: Ajuda en el rendiment acadèmic i esportiu.

Algunes idees bàsiques

Si en algun moment ens plantegem utilitzar l’autohipnosi per superar algun dels nostres conflictes o aconseguir un objectiu llargament somiat, serà bo que tinguem en compte aquestes premisses:

• Amb l’ajuda d’un professional. El més recomanable és que un professional, degudament qualificat i amb experiència en hipnosi, ens doni un cop de mà a l’hora d’elaborar la nostra pròpia seqüència d’exercicis. El professional ens ajudarà a crear tot un programa d’entrenament que ens permetrà assolir amb èxit els objectius que ens proposem

• Durada de les sessions. Al principi les sessions poden durar de 20 a 45 minuts. Un cop es domina la tècnica, la durada respon als objectius personals de cada persona i es pot allargar o escurçar en funció de cada necessitat.

• Diverses tècniques. Existeixen moltes tècniques d’autohipnosi dirigides al treball de diferents objectius personals. Entre elles trobem la relaxació guiada, sofrologia, visualització, entrenament autogen, noesiteràpia, etc.

• Ningú no es queda en trànsit. Fruit de la imaginació d’alguns guionistes de cinema moltes persones temen “no despertar” de l’estat hipnòtic.

No obstant això, els experts afirmen que, tot i que a algunes persones els pugui costar més que altres sortir de l’estat hipnòtic, aquesta dificultat es pot solucionar donant el temps necessari a la persona per sortir de la hipnosi.

No es coneix cap cas documentat d’algú que s’hagi quedat ‘en trànsit’.

Amb l’assessorament de: Noelia Moreno, psicòloga i especialista en hipnosi.

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
desembre 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Darrers Tweets