VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Arquetips femenins: Les deesses que t’acompanyen

Entrevista amb Mercè Castro i Amelia Bernasconi

Mercè i TitaEl nostre caminar pel món no és en solitari, a més de totes les persones que ens envolten, amics, parelles, família… anem amb la companyia d’una colla de patrons inconscients que determinen força el nostre comportament. En parlem amb l’Amelia Bernasconi i la Mercè Castro.

 “Els arquetips són patrons interns, inconscients que, en gran part, determinen la nostra forma de ser i d’actuar”, ens diu Amelia Bernasconi, professora de ioga i fisioterapeuta.

“Són forces profundes molt poderoses que influeixen en el que sentim i fem”, afegeix Mercè Castro, periodista, escriptora, creadora del bloc como afrontar la muerte de un hijo i autora del llibre Vover a vivir.

Amb amdues mantenim una conversa sobre els arquetips femenins, les deesses que ens acompanyen i que seran les protagonistes del taller que la Mercè i l’Amelia impartiran a Barcelona el  proper dissabte 22 de juny.

 Quan prenem una decisió, la immensa majoria de les vegades ho fem a través d’aquests arquetips, sense tenir consciència de fer-ho”.

 

Les deesses mitològiques

. Com funcionen concretament els arquetips de les deesses mitològiques?

Els arquetips femenins que representen les deesses són molt antics i es troben en l’inconscient col·lectiu i, per tant, en el de cada una de nosaltres. Les deesses són les responsables de les diferències que hi ha entre les dones.

. Per exemple?

 Algunes dones tenen tendència a la monogàmia i la institució del matrimoni els sembla important, vital per formar una família i sentir-se segures. En canvi, d’altres se senten realitzades quan són lliures d’establir diferents relacions sense cap lligam, perquè el que les motiva és la intensitat emocional, les noves experiències… Algunes senten terror quan els fills marxen de casa i d’altres ho viuen com una lliberació… Podríem donar molts exemples i això és el que farem en el curs del dia 22.

 

El que omple a una dona no té perquè ser important per a una altra i això ho determina la deessa o la part de la deessa que té més activada”.

 

Com descobrir-les


Cel Blau Cadaqués. Com podem saber quines deesses hi ha a la nostra carta astral?

Allà on tenim la Lluna i Venus en la nostra carta natal i les configuracions que fan amb altres planetes ens indiquen les deesses que predominen en la nostra forma de ser. Cada participant del taller sabrà quines deesses són les seves.

. Com ens influencia la seva presència en nosaltres?

Ens influencien tant que podem utilitzar de forma conscient els seus dons per fer-nos la vida més harmònica. Si en la vida quotidiana utilitzem cada deessa per allò que hem de fer o volem aconseguir, podem fer qualsevol cosa amb gràcia, facilitat i bellesa.

. Els homes també tenen arquetips femenins? I les dones masculins?

I tant, tots tenim energia femenina i masculina. La humanitat ara viu un moment tan transcendent que potser és més necessari que mai que els humans siguem conscients de la integració harmònica d’aquestes dues forces en cada un de nosaltres. Que els homes es familiaritzin amb amor amb les seves deesses ens convé a tots, a ells els primers, perquè així entendran millor la seva part femenina i també a les dones de la seva vida. El mateix passa amb el déus. Si sabem com funcionen, la nostra relació amb els homes i amb la nostra part masculina fluïrà millor.

Les més importants

. Quines són les deesses més importants i quines les seves arts?

Atenea, deessa de la Saviesa i l’Artesania, i una gran estratega; Artemisa, deessa de la Caça i de la Lluna, és potser la més feminista; Hestia, deessa de la Llar i dels Temples, és un arquetip espiritual i savi; Deméter, deessa de les Collites, nutridora i mare per excel·lència; Persèfone, donzella, filla i reina del Món Inconscient; Hera, deessa del Matrimoni; i Afrodita, deessa de la Bellesa, l’Amor i la Creativitat.

. Com es treballen els arquetips en els vostres tallers?

El nostre taller és pràctic, no és una xerrada. Es tracta de sentir cada una de les deesses, descobrir les pròpies i la que predomina en aquests moments a la nostra vida. Per aconseguir-ho utilitzem diferents tècniques corporals i energètiques. Intentem que cada participant senti l’energia de cada una de les deesses i pugui integrar-la per poder fer la seva vida i la de tots els que l’envolten més fácil i amorosa.

 

Més informació

Las diosas de cada mujerLas diosas de cada mujer
 Jean Shinoda Bolen
 Editorial Kairós
14,42 €

 

3 Responses to “Arquetips femenins: Les deesses que t’acompanyen”

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
març 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Darrers Tweets