VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

Apologia de l’amabilitat

Petits gestos que faciliten grans canvis

Potser és agosarat parlar d’amabilitat quan sembla que l’estat de bona part de la població és la indignació. Ens hi arrisquem amb l’ànim d’aportar eines per a un canvi real, personal i col·lectiu, més enllà d’una irritació que compartim en bona part, però que també creiem que en algun moment haurà d’evolucionar i transformar-se en actes i moviments creatius, positius i beneficiosos per a tots.

I per donar aquest pas, que ens aporti serenitat i capacitat per fer canvis importants, petits gestos com treballar l’amabilitat poden resultar especialment productius i efectius, per a un mateix i per als altres.

Una manera de viure

El ritme de vida que portem la majoria de nosaltres no sembla que deixi espai per aturar-se i tenir un gest amable amb els veïns, els companys de feina, la família, el botiguer de la cantonada….

I, tanmateix, segons diverses investigacions de les quals ens parla la psicòloga Sonja Lyubomirsky, de qui vam publicar una entrevista fa uns mesos, en el seu llibre “La ciencia de la felicidad”, l’amabilitat és una de les qualitats que podem conrear per incentivar la nostra positivitat i guanyar en benestar.

Quan entrem en una dinàmica amable, podem acabar convertint aquesta pràctica en una manera de viure. I a la llarga, si creiem en la llei del boomerang, i pensem que allò que fem o donem ens és retornat, acabarem descobrint un món més afable, cordial i bondadós al nostre voltant.

L’amabilitat fa possible la convivència humana i la supervivència dels més febles”
Esther Tusquets, escriptora

5 grans avantatges que ens reporta

En el seu bloc Adventures in Positive Pshychology, el coach i escriptor Joe Wilner ens motiva donant-nos algunes de les repercussions positives que pot compartar-nos exercir la generositat:

1. Ens dóna una visió positiva de nosaltres mateixos i ens fa sentir millor persones.

2. Ens facilita que puguem gaudir de més relacions socials positives y ens dóna l’oportunitat de fer amics.

3. Ens permet alleugerir el patiment dels altres.

4. Si ajudem, és més fàcil que ens ajudin.

5. Contribuïm a fer del món un lloc més afectuós i generós.

Com practicar-la

Joe Wilner també ofereix algunes claus per treure els màxims beneficis de la nostra amabilitat:

. Com més variats siguin els gestos d’amabilitat, millor. L’impacte és molt més efectiu si fem coses diferents que no pas si repetim sempre la mateixa.

. Realitzar molts actes de generositat en un espai breu de temps. Segons els estudis que s’han fet sobre la felicitat, sembla que ens fa serntir millor fer molts actes de generositat en un curt període de temps que no pas espaiar-los.

. Fer coses que mai no fas pels altres. Segons sembla, és important trencar rutines i mostrar la nostra part generosa de maneres noves i que habitualment no faríem.

La meva religió és molt senzilla, la meva religió és l’amabilitat”
Dalai Lama

 

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
juny 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Darrers Tweets