VISIÓ NATURAL – MÈTODE BATES

“Deixa’m plorar”

Novetat editorial

Una bona companyia en el procés de dol

La mort d’una persona estimada pot arribar a provocar molt de patiment a la parella, la família, els amics o coneguts. “Deixa’m plorar”, d’Anji Carmelo, es un llibre molt valuós perquè ens  farà sentir acompanyats en el procés de dol.

No hi ha una sola manera de viure la pèrdua d’una persona estimada. El procés de dol és personal i únic. La manera d’enfrontar-lo dependrà de les eines personals de què disposem, del lligam que hi havia amb la persona, de les circumstàncies de la seva mort i de molts altres factors.

El que sembla clar, en qualsevol cas, és que el procés de dol és necessari per poder renéixer en tota la plenitud i que cada persona necessitarà un temps determinat per aconseguir-ho.

Factors que influeixen en el dol

Segon Anji Carmelo, autora del llibre, hi ha tota una colla de factors que seran determinants a l’hora d’enfrontar el dol:
L’entorn sociocultural i el nivell d’influència d’aquest sobre la persona que ha perdut l’ésser estimat.
• Les creences que tinguem sobre la mort.
• Les circumstàncies en què s’ha produït la mort i l’edat de les persones, tant de qui ha mort, com de qui viu el dol.
El nivell de proximitat i el temps de convivència que s’hagi tingut amb la persona que se n’ha anat.
• Les àrees que es compartien amb la persona que ha mort.

Ens cal paciència amb nosaltres mateixos i en el nostre procés.

Ens cal la llibertat de poder plorar i parlar del que sentim tant com necessitem.

Hem de saber que sigui quina sigui la nostra vivència del dol és normal, encara que sigui diferent del que experimenten els altres que ens envolten”.

Les primeres etapes

Durant el procés de dol i sobre tot en les primeres fases del mateix és molt normal necessitar plorar, plorar molt. El plor és, segons Carmelo, bo i purificador. No l’hem d’estalviar.

Hi ha altres aspectes del nostre dia a dia que es poden veure trastornats: Insomni, pèrdua de la gana, esgotament físic i mental, dificultat de concentrar-nos, depressió, sentiments de culpa, somnis, por, ira…

Tots ells són normals i no els hem de témer. Si algun d’ells se’ns fa insuportable podem buscar ajuda en grups de suport en el dol o en terapeutes especialitzats.

La recuperació

Poc a poc, amb paciència, anirem veient la llum i sentirem que hem iniciat la recuperació. També aquesta etapa requerirà valentia per part nostra, ja que haurem d’acceptar que en recuperar-nos no deixem d’estimar la persona que se n’ha anat.

Al final ens està esperant el nostre renaixement, sense solitud i amb les nostres àrees recuperades i encara més unides que mai a la persona que se n’ha anat. Per molt que pugui assegurar-vos això, no podreu creure’m fins que vosaltres mateixos ho experimenteu”.
Anji Carmelo.

Sobre l’autora

Anji Carmelo és doctora en Metafísica. Des de 1989 es dedica a la recerca de camins que ajudin les persones a treure el millor de si mateixes. Imparteix conferències, tallers i ponències sobre el dol, la mort, el creixement personal i l’autoestima, i participa en grups de suport a malalts de càncer i a persones que estant vivint el dol.

És autora dels llibres “Camino de héroes” i “Estàs en el meu cor”, ambdós publicats per Tarannà edicions.

Centres de dol

En aquest enllaç trobareu una relació d’alguns centres de dol que hi ha a Catalunya i també a Espanya.

“Deixa’m plorar. Un suport en la pèrdua”
Anji Carmelo
Tarannà edicions
13 €

Leave a Reply

HO HAN DIT ELS SAVIS

"Viu com si anessis a morir demà.
Aprèn com si anessis a viure per sempre".


MAHATMA GANDHI

TRADUCTOR
CASA RURAL

Vallmajor2.jpg

CALENDARI
desembre 2022
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« abr.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Darrers Tweets